Prometna policija tijekom vikenda isključila iz prometa i privela 18 alkoholiziranih vozača

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 13. do 15. kolovoza, proveli su preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje upravljanja motornim vozilima pod utjecajem alkohola i droga. Pritom su utvrdili ukupno 121 prometni prekršaj, od kojih 48 prekršaja nepropisnih brzina i 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.08.2021
Prometna policija tijekom vikenda isključila iz prometa i privela 18 alkoholiziranih vozača


U petak,  13. kolovoza, oko 21 sati, u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, policijski službenici su zbog prekoračenja brzine kretanja zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 2,14 promila. 
 
U Slavonskom Brodu, u Ulici J. Rimca, u subotu 14. kolovoza, u 19,30 sati, policajci su u prometu zaustavili osobni automobil i 62-godišnjeg vozača u čijem organizmu su alkotestom očitali koncentraciju alkohola od 2,57 promila. 
 
Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, u subotu 14. kolovoza, u 20.10 sati, policijski službenici su iz prometa isključili alkoholiziranog 52-godišnjaka (2,14 promila alkohola u organizmu) i zadržali u službenim prostorijama Policijske postaje Okučani na otriježnjenju. 
 
U nedjelju 15. kolovoza, u 3,50 sati, u Slavonskom Brodu, u Ul. V. Došena, policajci su nadzirući promet, utvrdili da 52-godišnjak upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,46 promila.  
 
Policijski službenici su alkoholizirane vozače isključili iz prometa i zadržali u službenim prostorijama policije na otriježnjenju, te protiv istih podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
 
U Novoj Gradiški, u Štrosmajerovoj ulici, u nedjelju 15. kolovoza, u 1,20 sati, policijski službenici su prilikom redovitih nadzora, kontrolirali 22-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (2,13 promila) i droga, te prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Također je od njega oduzeto 11,2 grama droge marihuane. Vozač je zadržan u policiji do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

Konzumirali alkohol unutar čekaonice na željezničkom kolodvoru

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske