Projekt uređenja šetnice na Petnji korak bliže realizaciji

Općinska uprava općine Sibinj zaprimila je od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Odluku o rezultatu administrativne provjere zahtjeva za potporu koju je općina Sibinj podnijela u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja operacije tipa 8.5.2 “Uspostava i uređenje poučnih staza,vidikovaca i ostale manje infrastrukture“.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.06.2019
Projekt uređenja šetnice na Petnji korak bliže realizaciji


 Odlukom je utvrđeno da je zahtjev općine Sibinj projekt pod nazivom „Uređenje šetnice na jezeru Petnja“ ocijenjen pozitivno, da temeljem Pravilnika Agencije ostvaruje 55 bodova i da će procijenjeni iznos projekta u iznosu od 741.250,00 kn biti financiran u 100%-tnom intenzitetu.

U sklopu ovog projekta općina Sibinj će nakon konačne Odluke o financiranju raspisati javnu nabavu za uređenjem naše Petnje koja će obuhvatiti uređenje šetnice oko jezera,postavljanje solarnih rasvjetnih tijela na toj dionici,uređenje nadstrešnica/sjenica, postavljanje klupa za sjedenje sa stolovima,postavljanje informativno edukacijskih tabli, postavljanje košara za otpatke ,te izradu potrebnih elaborata i idejnih projekata.

Prijavom na Mjeru 8, podmjeru 8.5 „Potpora za ulaganje u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ općina Sibinj nastoji iskoristiti sredstva koja se financiraju u potpunosti iz europskih fondova. 

Nakon iskorištenih sredstava od strane EU za izradu Strategije turizma općine Sibinj ovaj projekt će biti sljedeći koji će utjecati na turističku vizuru ove općine u Brodsko-posavskoj županije.

Zadnje vijesti

Nasrnuo na 35-godišnjaka i teško ga ozlijedio

Novi vodoopskrbni sustav zapadne Posavine

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića

Više od 250 sudionika svih generacija pedaliralo od Garčina do Grabovca

Šokačko kolo ponovo se plesalo na brodskom Korzu