Projekt uređenja šetnice na Petnji korak bliže realizaciji

Općinska uprava općine Sibinj zaprimila je od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Odluku o rezultatu administrativne provjere zahtjeva za potporu koju je općina Sibinj podnijela u sklopu natječaja iz Programa ruralnog razvoja operacije tipa 8.5.2 “Uspostava i uređenje poučnih staza,vidikovaca i ostale manje infrastrukture“.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.06.2019
Projekt uređenja šetnice na Petnji korak bliže realizaciji
 Odlukom je utvrđeno da je zahtjev općine Sibinj projekt pod nazivom „Uređenje šetnice na jezeru Petnja“ ocijenjen pozitivno, da temeljem Pravilnika Agencije ostvaruje 55 bodova i da će procijenjeni iznos projekta u iznosu od 741.250,00 kn biti financiran u 100%-tnom intenzitetu.

U sklopu ovog projekta općina Sibinj će nakon konačne Odluke o financiranju raspisati javnu nabavu za uređenjem naše Petnje koja će obuhvatiti uređenje šetnice oko jezera,postavljanje solarnih rasvjetnih tijela na toj dionici,uređenje nadstrešnica/sjenica, postavljanje klupa za sjedenje sa stolovima,postavljanje informativno edukacijskih tabli, postavljanje košara za otpatke ,te izradu potrebnih elaborata i idejnih projekata.

Prijavom na Mjeru 8, podmjeru 8.5 „Potpora za ulaganje u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“ općina Sibinj nastoji iskoristiti sredstva koja se financiraju u potpunosti iz europskih fondova. 

Nakon iskorištenih sredstava od strane EU za izradu Strategije turizma općine Sibinj ovaj projekt će biti sljedeći koji će utjecati na turističku vizuru ove općine u Brodsko-posavskoj županije.

Zadnje vijesti

Plamen Plazma Sportskih igara mladih za vikend stiže u Slavonski Brod

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Županijski vijećnici raspravljali o mjerama za spas gospodarstva

FOTO GALERIJA

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge