Projekt tehnološkog i inovacijskog centra za strojarstvo vrijedan 50 milijuna kuna napreduje

U pripremi strateški razvojni projekt Regionalnog tehnološkog i inovacijskog centra za strojarstvo vrijedan više od 50 milijuna kuna

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.07.2020


 Na više od 50 milijuna kuna procijenjena je investicijska vrijednost novoga projekta kojega je inicijator Brodsko posavska županija u suradnji sa županijskim Centrom za razvoj i Strojarskim fakultetom Slavonski Brod. Riječ je o strateškom projektu Regionalnog tehnološkog i inovacijskog centra za strojarstvo kojemu je svrha jačanje regionalne konkurentnosti u naprednoj proizvodnoj tehnologiji, automatizaciji i robotici.

3D tehnologija, automatizacija, robotika, digitalna transformacija, upravljanje inovacijama – sve će se to razvijati u budućem RTICS centru - Regionalnom tehnološkom i inovacijskom centru za strojarstvu u Slavonskom Brodu. Ukorak sa suvremenim globalnim razvojnim trendovima.

Pripremni projektni rad ima svoju procijenjenu vrijednost od 3,7 milijuna kuna, od čega će Europska unija pokriti 3,2 milijuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Partner na projektu Brodsko posavskoj županiji je Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu.

Projektom RTICS-a, čija ukupna procijenjena investicijska vrijednost prelazi 50 miliuna kuna, planirano je izgraditi i opremiti poslovnu građevinu površine  oko  5.000 m2;  nabaviti tehnološku i informatičku opremu za automatizaciju i robotiku, 3D tehnologiju, i CNC obrada metala, ali uspostaviti i programe edukacije i usavršavanja u području naprednih proizvodnih tehnologija u suradnji sa Sveučilištem u Slavonskom Brodu. Već ovoga ljeta kreću i prve informativne radionice sa zainteresiranim partnerima na provedbi projekta.

Cilj je, među ostalim, ističu u Centru za razvoj BPŽ, povećati poslovne investicije poduzetnika u Slavoniji  s naglaskom na poticanje inovacija i novih tehnologija i znanstveno istraživačkih aktivnosti.

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

Zbog počinjenih prekršaja uhićeni te nakon žurnog postupka završili u zatvoru

Na Graničnom prijelazu Stara Gradiška pronađena droga

VIJESTI

Tjedni nadzori prometa na cestama

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"