Proglašavam "osobni bankrot“

Prije skorašnjih "kresanja plaća“ PROGLAŠAVAM BANKROT će biti zadnji veličanstveni udarac napaćenom Hrvatskom narodu od strane vladajuće Kukuriku koalicije prije pada s vlasti.

Autor: Ivica Janković | Datum objave: 11.05.2014


OSOBNI BANKROT, nacrt prijedloga zakona otprilike izgleda ovako: građanin koji proglašava svoj osobni bankrot daje na raspolaganje kompletnu imovinu, pokretnu i nepokretnu, primanja i sve vrste ostalih prihoda ako ih ima.
 
U praksi bi to značilo da dužnik ostaje bez apsolutno svega što se tiče njegovog imena i prezimena i sve što je vezano za njegov JMBG i OIB.
 
Banke ga stavljaju na crnu listu i ne može donositi poslovne odluke, o njemu počinje brinuti "stečajni skrbnik“ (na njih ću se osvrnuti kasnije u tekstu) koji upravlja cijelom njegovom imovinom, pokretnom nepokretnom pa i samim njime te razrađuje plan vraćanja dugova... itd, itd.
 
Možda se u ovom mojem pisanju ne osjeti tolika gorčina, ljutnja, razočaranost do krajnjih granica koje zadiru čak i u dostojanstvo svih nas, ali vjerujte da vrištim u sebi i svašta mi se mota po ovoj mojoj glavi što bi to sve trebalo značiti. Ipak evo ću vam dati moje osobno tumačenje dvije smrtonosne riječi OSOBNI BANKROT koje naši vladajući jedva čekaju da ih izgovorimo i stavimo svoj paraf na iste.
 
Naravno "stečajni skrbnik“ koji su već po ustaljenoj praksi unaprijed određeni i predodređeni za zadnju veliku pljačku naroda će biti raznorazni rođaci, nećaci, kumovi, kume ili dobri susjedi PLANA 21.
 
Proglasite OSOBNI BANKROT svoju imovinu,materijalnu,nematerijalnu, fizičku duševnu, znanu i neznanu dajete na raspolaganje već spomenutim "stečajnim skrbnicima“, koji će vam odmah naći super plaćeni posao samo ne znam gdje i kada... Tolika je ponuda poslova u nas Hrvata da jednostavno ne znate gdje bi prije pošli. Mi smo glupi, a oni su pametni spasitelji s čarobnim štapićem? Ma možeš misliti što jesu, eto sve trče pomagati potrebitima koji su usput rečeno tamo gdje jesu zbog tih istih "spasitelja“.
 
Nakon dodatnih godina mučenja Vas od Vaših "spasitelja“ dodatnih cijeđenja vas u svim mogućim oblicima i normalno ne nalaženja nikakvog rješenja proglasit će vas nesposobnima i jedino rješenje će biti da vam finalno oduzmu već njima potpisanu imovinu i deložiraju na ulicu, a bogati lopovi će biti još bogatiji i savršeno ih boli ćošak di ćete vi i kako dalje.
 
Opet se pitam: nakon svih događanja ovih godina, silnih afera, dokazanih i nedokazanih krađa, silnih nezaposlenih ili šačice zaposlenih s minimalnom plaćom koju neki sretnici čak i dobiju. KAKO da vjerujem u spas građana koji najavljuju pod krinkom osobnog bankrota, ne vidim niti jedan jedini razlog da vjerujem u to. Vjerujem da ih niti vi ne nalazite, a nemojte se niti truditi jer ih nećete naći.
 
Stvar je vrlo jednostavna i poznata od davnina "vjeruj u se i u svoje kljuse“ i budi siguran moj čitatelju da si i pametniji i pošteniji i vrjedniji i sposobniji i nadasve dostojanstveniji da bi prepustio svoj život deračima kože i takozvanim spasiteljima pod krinkom "stečajnog skrbnika“ i "spasonosnog plana“ zvanog OSOBNI BANKROT.

Zadnje vijesti

49 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Mjesec je borbe protiv raka dojke i podsjetnik da se ne odgađaju preventivni pregledi

FOTO GALERIJA

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice

Proslavljena 50. obljetnica posvete župne crkve Krista Kralja u Slavonskom Brodu

13. Pečenkijada na Poloju okupila 65 ekipa