Produljen rok za dostavu zahtjeva za sufinanciranje školskih knjiga

Grad Slavonski Brod ovim putem obavještava građane da se rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje nabave školskih knjiga za učenike osnovnih škola produžuje do 12. rujna 2014, jer u gradske knjižare još uvijek nisu stigli svi potrebni udžbenici za novu školsku godinu.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 03.09.2014


 Grad Slavonski Brod sufinancira nabavu novih školskih udžbenika s 300,00 kuna po učeniku od I. – IV. razreda osnovne škole,te sa 600,00 kuna po učeniku V. – VIII. razreda osnovne škole.

Pravo na sufinanciranje školskih udžbenika imaju učenici iz obitelji s troje i više djece, kojima su mjesečni neto prihodi kućanstva manji od 1.500,00 kuna po članu obitelji, a koji ne ostvaruju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu kod Centra za socijalnu skrb.

U kolovozu je na snagu stupila odluka Vlada Republike Hrvatske o sufinanciranju nabave školskih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade. Kako bi ostvarili pravo na sufinanciranje školskih knjiga korisnici zajamčene minimalne naknade trebaju se obratiti Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Zahtjevu za sufinanciranje, koji je moguće preuzeti u Pisarnici Gradske uprave i na službenoj web stranici Grada Slavonskog Broda, roditelji učenika iz obitelji s troje i više djece obvezno moraju priložiti sljedeće dokaze:

a. Preslike osobnih iskaznica roditelja ili skrbnika
b. Preslike rodnih listova djece 
b. Potvrdu Porezne uprave o visini dohotka u 2013.godine (za oba roditelja i radno sposobne članove kućanstva )
c. Za roditelje i članove kućanstva koji su nezaposleni – Potvrda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod o vođenju u evidenciji nezaposlenih osoba
d. Za zaposlene roditelje i članove kućanstva – potvrda o plaći za zadnja tri mjeseca
e. Ostala primanja u kućanstvu ( mirovina , rodiljna naknada…) – potvrda 
f. Potvrde -osnovne ili srednje škole o redovnom upisu u školsku godinu 2014./2015.(za sve učenike iz obitelji) - fakulteta ili veleučilišta o redovitom školovanju (za studente iz obitelji)
g. Račun za kupljene udžbenike na kojem je vidljivo da je uplata izvršena (tj. da je račun plaćen). Račun mora biti naslovljen na ime i prezime roditelja.
h. Preslika računa podnositelja zahtjeva (IBAN račun)
 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet