Producentski uspjeh mlade Brođanke Ene Bašić

Ona se bavi se plesom, pjevanjem i glumom, a svestrana Brođanka, Ena Bašić sada se prihvatila i novog izazova - filmske produkcije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.02.2020
 I u tome je uspjela. Film "Zagrebački ekvinocij", u režiji i produkciji mladih filmskih entuzijasta, dokaz je da se uz volju i ljubav prema filmu može napraviti mnogo. Unatoč malom budžetu, film je prošle godine bio prava mala senzacija. Na brojnim filmskim festivalima od Pule, Zagreba, Motovuna, iza sebe je ostavio brojne poznate hrvatske filmske naslove.

Film je sniman na nekoliko lokacija po Zagrebu, a kako Ena ističe, česte su bile i improvizacije. Ovaj film senzacija i u tematskom smislu jer na naša platna donosi inovativne ideje koje, kaže, su vrlo bliske mlađoj populaciji. 

Mladu ekipu čini nekoliko ljubitelja filma koji na našu scenu donose dašak inovativnosti. Njihov entuzijazam prepoznala su i poznata filmska lica poput Gorana Grgića i Ksenije Martinović koji su  glumačku palicu u filmu prepustili mladim amaterskim glumcima. Film je nakon brojnih nagrada i odlične ocjene filmskih kritičara dočekao i distribuciju uz pomoć poznate distribucijske kuće 2i film.

Što su naučili, može se provjeriti i u kinima. Što se Ene tiče, ovo je zasigurno tek početak njezinog kreativnog filmskog stvaralaštva.

Što je sve Ena rekla ekipi SBTV-a pogledajte u video prilogu!

Zadnje vijesti

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama