Prodavača i kupaca malo, ali svaki pomak prema naprijed raduje

Slavonskobrodska gradska tržnica od neki dan dopuštenjem i preporukom Nacionalnog stožera CZ organizira rad u novostvorenim, postojećim, uvjetima. Ključno je i najvažnije da i prodavači i kupci budu zaštićeni od svake ugroze i oboljenja koronavirusom.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 17.04.2020
Prodavača i kupaca malo, ali svaki pomak prema naprijed raduje
 Promatrajući, onako, "izvan žice", na prodajnom prostoru tržnice sve se odvija normalno. Prodavača i nema previše, danas otprilike njih tridesetak, kupaca slično toliko. Zacijelo po preporuci, prodavači su se rasporedili kako nebi bili grupirani, uglavnom u ponudi su, rekli bismo, tradicionalni poljoprivredni proizvodi, povrće, voće, cvijeće, rasada. O tome kakve su cijene, i jesu li povoljne, usputno smo doznali od kupaca koji su kroz poseban prolaz napuštali tržni prodajni prostor.

-Nekako sam jedva čekala da se tržnica opet otvori. Jest da su trgovački centri raznolikije opskrbljeni ali "pijaca je pijaca" i to je za mene uvijek izbor broj 1-rekla je Brođanka Marija.

Njezin sugrađanin Ivica na isti upit kaže da je zadovoljan ponudom u postojećim uvjetima, cijene su povoljne pa i ono malo "para" koje je ponio bilo je dovoljno za željenu nabavku, kaže.

Do kada će ovakav način rada gradske tržnice potrajati valja pričekati, bitno je da se kreće prema naprijed. Svaki pomak ka boljem svakako raduje, a do nekog značajnijeg popuštanja u restrikcijama treba biti odgovoran, paziti na sebe i druge, svako preveliko i prerano opuštanje može se osvetiti i preskupo koštati, posrijedi je životna borba čovjeka protiv nevidljivog neprijatelja. Znači, strpljivo, polako pa sigurno. 

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja