Pristigla samo jedna ponuda za kupnju zemljišta u Svačićevoj i to vlasnika McDonald'sa

Dana 27. prosinca 2016. godine objavljen je natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Slavonskog Broda u Svačićevoj ulici.

Autor: bportal | Datum objave: 09.01.2017
Pristigla samo jedna ponuda za kupnju zemljišta u Svačićevoj i to vlasnika McDonald'sa


 Zemljište je označeno kao k.č.br. 2503/41, neplodno zemljište, Ulica Petra Svačića, ukupne površine 2 684 m2 s početnom cijenom 4.387.416,03 kune.

Sukladno raspisanom natječaju, danas je u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održana javna sjednica Povjerenstva za otvaranje ponuda na kojoj je otvorena jedna pristigla ponuda i to od strane tvrtke pod nazivom Zlatkica d.o.o., Gavrilovićev trg 1, 44250 Petrinja, s ponuđenom cijenom u iznosu od 4.390.111,00 kuna.

Direktorica firme je Ivana Gavrilović a bavi se poslovanjem  nekretninama, projektiranjem, građenjem, uporabom i uklanjanjem građevina, nadzorom nad gradnjom, savjetovanjem i vezi s poslovanjem i upravljanjem, djelatnosti informacijskog društva, kupnjom i prodajom robe, obavljanjem trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu, zastupanjem inozemnih tvrtki te promidžbom.

Ivana Gavrilović od 2013. je i predsjednica Uprave Dione d.o.o. koje je u vlasništvu Gavrilović d.o.o. inače vlasnika i tvrtke Globalna hrana, nositelja franšize za McDonald's u Hrvatskoj i to od 2010.

Tvrtka Globalna hrana u vlasništvu je obitelji Gavrilović. Usprkos krizi, zadnjih godina imaju stabilan rast prihoda. Lani su uprihodili 254 milijuna kuna te ostvarili dobit od 7,5 milijuna kuna. Trenutno u Hrvatskoj radi 20 McDonald’sovih restorana i u njima je zaposleno oko 1.300 ljudi, od kojih je 700 stalnih zaposlenika. Godišnje imaju oko 14 milijuna posjetitelja. Iako iza McDonald’sa Hrvatska stoji mesna industrija iz Petrinje, meso za hamburgere i ostale proizvode uvozi se iz Austrije.

Znači li kupovina ovog atraktivnog zemljišta dugoočekivano otvorenje najpoznatijeg svjetskog restorana brze hrane u Slavonskom Brodu još nije poznato.

Ipak u cijeloj ovoj priči iznenađuje činjenica da se na natječaj javila samo je tvrtka. Je li razlog vrijeme objave natječaja između Božića i Nove godine ili nešto drugo znaju vjerojatno samo u Gradskoj upravi. Kako je ponuda od tražene cijene veća za manje od 3 tisuće kuna, postavlja se pitanje veće vidljivosti poziva koji bi moguće rezultirao s više ponuda i vjerojatno višom cijenom. No kako je ovo jedni ponuda, ovo je i jedina cijena.

Zadnje vijesti

Susreli se s mađarskim hodočasničkim udruženjem "Maria Ut - Pilgrimage of Central Europe"

Kadetkinje OK Posavine Brod na drugom mjestu

Želiš li raditi preko ljeta, a istovremeno uživati na Poloju?

VIJESTI

Tijekom boravka u Budimpešti

Susreli se s mađarskim hodočasničkim udruženjem "Maria Ut - Pilgrimage of Central Europe"

SPORT

Drugi turnir održat će se u Višnjevcu

Kadetkinje OK Posavine Brod na drugom mjestu

NAJČITANIJE DANAS

Humanitarna akcija

Američki ‘The Metro big band’ održao koncert za udrugu Slap u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Štandove klastera "Slavonska košarica" posjetili i ministri Cappeli i Tolušić

Vokić: Ljudi zovu i pišu, svi žele uživo doživjeti priču o mojim rodama

Prvo mjesto osvojio Danko Drobnjak

I ove godine će brodski maturanti pokazati zašto su najbolji!

Koncert Joleta i veliki vatromet povodom Dana grada