Pripremne mjere obrane od poplava kod Davora te Slavonskog Broda i Kobaša

Uslijed naglog topljenja snijega uzrokovanog porastom temperature kao i oborina, proteklih je dana došlo do naglog porasta vodostaja na vodotocima u Republici Hrvatskoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.02.2019


 U protekla dva dana vodostaj rijeke Save raste brzinom od 5-7 cm na sat. Tijekom noći i jutra uvedene su pripremne mjere obrane od poplava na mjernim postajama Davor, Slavonski Kobaš i Slavonski Brod.

Za vrijeme provođenja mjera obrane od poplava Hrvatske vode provode aktivnosti i postupaju prema odredbama Državnog plana obrane od poplava i Glavnog provedbenog plana obrane od poplava. 

Prema podacima Hrvatskih voda i prognozama rasta vodostaja, narednih se dana očekuje daljnji rast vodostaja rijeke Save, a vrhunac vodostaja očekuje se u četvrtak, 7. veljače 2019. godine. U tom će razdoblju vodostaj rijeke Save porasti za oko daljnjih 200 cm, no, prema prognozama Hrvatskih voda, vodostaj neće doseći razinu na kojoj se uvode redovne mjere obrane od poplava. 

Razloga za zabrinutost naglim porastom vodostaja rijeke Save za sada nema, no, Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije, u suradnji s Hrvatskim vodama, pozorno će i nadalje pratiti razvoj situacije te će o svim eventualnim promjenama pravovremeno izvještavati javnost Brodsko-posavske županije. 

foto: Ivana Imrešković

Zadnje vijesti

Održana 8. biciklijada „Tko prvi magarac“

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Zagrebačka Isusovačka akademija uzdignuta na status sveučilišta

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Spartan treninzi pripremili poseban paket članarina za učenike i studente

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“