Pripremite se za putopisno dokumentarni film „Idemo na istok bez Gorana Milića“!

Prije nekoliko tjedana grupa mladih entuzijasta okupila se kako bi započela intenzivnije promoviranje putopisno dokumentarnog filma naziva „Idemo na istok bez Gorana Milića“. Film se počeo snimati tijekom prošloljetnog putovanja prema zemljama istočne Europe. Tročlana ekipa koju čine Josip, Jan i naš Brođanin Domagoj, odvažili su se, te na motociklima krenuli istraživati 5000 kilometara europskog tla, prolazeći kroz deset priznatih i jednu nepriznatu državu. Film će uskoro doživjeti svoju premijeru, a više od svemu pročitajte u najavi Tajane Ćosić...

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.08.2019
Pripremite se za putopisno dokumentarni film „Idemo na istok bez Gorana Milića“!
 „Putovanja vas prvo ostave bez riječi, a onda vas pretvore u pripovjedača.“ (Ibn Batuta – istraživač)

Riječi su ovo srednjevjekovnog marokanskog putnika i istraživača. Riječi koje istinu zbore i koje su odličan uvod u ono što vam želimo ovdje predstaviti. Naime, prije nekoliko tjedana grupa mladih entuzijasta okupila se kako bi započela intenzivnije promoviranje putopisno dokumentarnog filma naziva „Idemo na istok bez Gorana Milića“. 

 
 
Film se počeo snimati tijekom prošloljetnog putovanja prema zemljama istočne Europe. Tročlana ekipa koju čine Josip, Jan i naš Brođanin Domagoj, odvažili su se, te na motociklima krenuli istraživati 5000 kilometara europskog tla, prolazeći kroz deset priznatih i jednu nepriznatu državu.  
 
Tijekom trinaestodnevnog putovanja istražili su ljepote glavnog grada Mađarske, suočili se s ukrajinskim cestama, upoznali neobične gradove koji su ostali „zarobljeni“ u nekim drugim vremenima. Uživali su na obali Crnog mora, prošetali dvorcem grofa Drakule na Karpatima, doživjeli čari vožnje planinom Balkan, osjetili ritam Soluna i toplinu Egejskog mora. Penjali su se na povijesni Olimp, te uživali u zalasku sunca na jednom od fascinantnijih mjesta u Grčkoj. Kupali su se na najljepšim plažama svijeta, te okusili raznolikost juga i sjevera Albanije.Ovaj trojac, veliki su zaljubljenici u putovanja, istraživanje nepoznatog, izlaska iz zone komfora. Oni su učinili i čine ono što mnogi od nas toliko priželjkuju, ali još uvijek pronalaze izgovore kako bi ostali u zoni sigurnog. Stoga, ovim filmom nadaju se kako će motivirati one koji već dulje vremena razmišljaju kako se odvažiti i otisnuti se na jednu od svojih manjih ili većih avantura života. 
 
Film će premijerno biti prikazan 15. rujna u Centru mladih u Slavonskom Brodu. Okupljanje svih znatiželjnika, zaljubljenika u putovanja, filmoljubaca, avanturista očekuje se u 18 sati, a prikazivanje filma predviđeno je od 19 sati.
 
Kako bismo vas još snažnije privukli i potaknuli da svojim dolaskom uveličate ovaj hvalevrijedan projekt, redovito ćemo vas do premijere filma upoznavati s dogodovštinama ovog trinaestodnevnog putovanja. Imat ćete priliku ne samo gledati, već prije premijernog prikazivanja filma, čitati dnevnik putovanja koju je ova ekipica odvozila na svojim dvokotačnim ljubimcima. 
 
Kako danas ništa ne prolazi bez društvenih mreža, obavijesti možete pratiti i na sljedećim stranicama 
 
 
Započnimo ovo putovanje. Prvo riječima, tekstom, fotografijama, prema konačnom cilju, prema premijeri filma
„Idemo na istok bez Gorana Milića“.

tekst: Tajana Ćosić
foto: FB Rasta Sunshine

 

Zadnje vijesti

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

U javnosti se svađali, tukli i opijali

Policajci isključili iz prometa vozača s 3,18 promila

VIJESTI

Novi autobusni kolodvor u Slavonskom Brodu

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika