Pripreme nogometaša Svačića iz Starog Slatinika idu po planu

Velika većina nogometnih klubova koji se natječu od Treće Hrvatske, pa do Druge Županijske lige nalazi se u pripremama za mogući drugi dio sezone.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 19.02.2021


 Prema trenutnim mjerama svi oni ne mogu igrati prvenstvene utakmice, ali se nadaju da će u ožujku dobiti tu dozvolu te da će moći nesmetano završiti ovogodišnje prvenstvo. Pogotovo iz razloga što im je pandemija korona virusa prekinula prošlogodišnju sezonu. Tome se nadaju i nogometaši Svačića iz Starog Slatinika koje smo posjetili na jednom od treninga. 

U Starom Slatiniku domaći Svačić, član MŽNL Brod / Požega ima jako dobre uvjete za rad. Tu je pomoćni teren  i još jedan manji s umjetnom travom te oba imaju rasvjetu. Također klub ima i malu dvoranu u kojoj se nakon ili prije treninga, a pogotovo ako su niske temperature može odraditi trening. Trener Mario Tadić koji je već 4 godine u Starom Slatiniku sa zimskim pripremama počeo je 1. veljače te na popisu ima 22 igrača.

Razlika između vodećeg Omladinac iz Gornje Vrbe i drugoplasiranog Svačića je velikih 10 bodova. U Starom Slatiniku žale za posljednjom utakmicom koju su odigrali u prošloj godini, a to je odgođena iz 6. kola u kojoj su u Kaptolu poraženi s 2:1. Da su taj susret riješili u svoju korist razlika u odnosu na sastav iz Gornje Vrbe bila bi manja, a pogotovo što se odmah u 1. kolu u nastavku sezone međusobno sastaju ova 2 kluba.

Ove zime je bilo određenih promjena u igračkom kadru Svačića, pa su tako vratili 3 svoja igrača i to napadača Filipa Čuljka koji je bio u Vatrogascu iz Grižića, pa golmana Davida Vrljića iz Slavonca Slavonski Kobaš i veznog Antu Pranjića koji se u matični klub vraća iz susjednog Slavonca Brodski Stupnik. Konkurenciju u napadu pojačat će Brođanin Mislav Jurić kojem je posljednji klub bilo zagrebačko Trnje, dok je pojačanje i dolazak stopera Ivana Šavrića, bivšeg igrača Marsonije i Željezničara koji dolazi iz njemačkog petoligaša Traunsteina.

Dolazak Šavrića nadomjestit će odlazak stopera Roberta Ruheka u Slaviju iz Pleternice. Narančaste su napustila još 2 stopera i to Tomislav Perić koji je pristupio BONK-u iz Bebrine i Vedran Bunt koji je postao novim članom Posavca iz Kaniže. Najveći gubitak je odlazak najboljeg strijelca Vlade Lasića koji je ove jeseni postigao 10 golova te se vratio u svoj matični klub – Slobodnicu.

Nogometaši Svačića odigrali su do sada jednu trening utakmici u kojoj su s 2:0 golovima Ivana Šavrića i Josipa Grgića svladali hrvatskog trećeligaša Slaviju u Pleternici. U planu imaju gostovanje u Đakovačkoj Satnici kod Mladosti te utakmice protiv BSK-a iz Buka, Zadrugara iz Oprisavaca, dok je posljednja provjera tzv. generalka u Starom Slatiniku protiv Sikirevaca.

Zadnje vijesti

Oriolik se plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske

28 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Klub mladih Udruge osoba s invaliditetom "Loco Moto" uživa u zajedničkom druženju

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“