Pripreme KKK Olimpik u punome jeku

Pripreme u Kajak – kanu klub Olimpik u punom su jeku kako bi se što bolje ušlo u novu sezonu. U prošloj godini klub je dobio 7 svojih članova u reprezentaciji Hrvatske što je najviše od osnivanja kluba, a to su: Antun Novaković, Marin Lipovac, David Aračić, Fabio i Denis Folvarek te Nataly i Leona Pavlešin.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.02.2018
S pripremama za novu sezonu u Kajak – kanu klubu Olimpik krenuli su još 15. listopada prošle godine. Kako se zbog hladnoće ne može na vodu, bazični dio odrađivao se u teretani, dok se i trčalo do Poloja, a početkom veljače krenulo se i na vodu.
 
Treneru mlađih uzrasta Olimpika Marku Lipovcu na cijeli zimski dio priprema pojavljivalo se 30 sportaša koji su imali svakodnevne treninge. Oni nešto stariji u početku su trčali između 10 i 20 km, dok su mlađi imali dionice od 3 do 5 km. U teretani su pojedini imali i po 1.000 ponavljanja te su dizali između 20 i 30 tona. U prošloj sezoni odlične rezultate imala je seniorka kluba Dunja Lipovac koja je i u novoj nada još boljim uspjesima.
 
Uz Dunju Lipovac jednako uspješna je i mlada Leona Pavlešin kojoj mnogi prognoziraju lijepu karijeru u kajak – kanu sportu. Ona je za sada na dobrom putu da sve te prognoze i potvrdi.
 
Na mnogim utrkama u prošloj godini jako dobar bio je Olimpikov kajak dvosjed u kojem su David Aračić i Denis Folvarek. Njih i u novoj sezoni očekuje puno nastupa te se i oni nadaju također još boljim rezultatima.
 
U Olimpiku ističu da je Marin Lipovac dobio premještaj na poslu iz Metkovića u rodni grad tako da će od sada stalno moći biti na treninzima i na natjecanjima. Prve utrke su 7. travnja u Bezdanu, a to natjecanje u Srbiji bit će odlična provjera za Prvenstvo Hrvatske u maratonu koje se tjedan kasnije održava u Sisku i na kojem Olimpik brani ekipni naslov državnog prvaka. U klubu željno očekuju i dovršetak novog Kajak – kanu doma koji bi prema  najavama trebao biti gotov u svibnju.   
 

Zadnje vijesti

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

Dvije novooboljele osobe od bolesti Covid-19, još jedan zdravstveni djelatnik pozitivan

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji