Primorje preveliki zaloga za Osječanke i Brođanke

Počela je nova sezona u seniorskoj ženskoj Prvoj ligi za vaterpolistice u kojoj kao i prošle godine nastupa 6 klubova.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.02.2020


 Jedine predstavnice istočne Hrvatske su Brođanke i Osječanke koje nastupaju u zajedničkoj ekipi Mursa / Marsonia. Sve domaće utakmice igraju se na bazenu Vijuš, dok je u ekipi polovica igračica iz jednog i drugog kluba.

Iza vaterpolistica osječke Murse i Marsonije je prva zajednička sezona u prvoligaškom društvu. Objektivno protiv jačih ekipa koje godinama igraju u ovom natjecanju nije se mogla očekivati pobjeda niti bod što se i nije dogodilo. Slično će biti i u novom prvenstvu, a najveći hendikep Osječanki i Brođanki je taj što nemaju zajedničke treninge. Sve što su odigrale bilo je 10 prvenstvenih utakmica u prošloj sezoni i ovogodišnja u 1. kolu novog prvenstva. Protivnik na domaćem plivalištu bilo je riječko Primorje koje je slavilo uvjerljivu pobjedu sa 16:3. 

Uz zagrebačku Mladost koja je prvi favorit i u ovoj sezoni za naslov prvaka Hrvatske tu su još riječko Primorje, pa Viktorija iz Šibenika te splitski klubovi Jadran i Bura. Za Brođanke i Osječanke ekipa iz Rijeke bila je preveliki zalogaj pogotovo što se radi o juniorskim prvakinjama Hrvatske. One su pokazale kvalitetu i dobro plivanje te dok je igrala prva postava nakon prve 3 četvrtine rezultat je bio 15:0 za Riječanke. Kada je trener vaterpolistica Primorja Tonković u bazen poslao igračice s klupe, domaće su to iskoristile te su ublažile poraz na konačnih 16:3.

U gostujućem sastavu u kojem su sve juniorske prvakinje Hrvatske Mojca Jareb postigla je 7, a Laura Virag i Iva Trusk svaka po 4 gola. Nepremostiva prepreka za domaće bila je jedina seniorka i to prvi golman reprezentacije Hrvatske Alexandra Ratković koja je uz bezbroj tzv. zicera obranila i 2 peterca.

Gledajući samo drugo poluvrijeme ono je s 3:2 pripalo vaterpolisticama Musa / Marsonije za koje su sve golove postigle Brođanke. Tako je 2 puta mrežu odlične Ratković pogodila Lora Aladrović, dok se jednom među strijelce upisala Ria Glas koja je u mladoj reprezentaciji Hrvatske.

U 2. kolu Prve lige vaterpolistice Mursa / Marsonije već sutra igrat će ponovno na domaćem plivalištu ovoga puta protiv Jadrana iz Splita, dok je utakmica na rasporedu u 11 sati.

Zadnje vijesti

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

45 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

Gornja Bebrina napokon dobila zasluženu monografiju, Mata Baboselac Mišin tri godine istraživao za knjigu

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću