Prijedlozi za dodjelu županijskih priznanja do 27. siječnja

Brodsko-posavska županija raspisala je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu županijskih javnih priznanja u 2020. godini.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.01.2020
Prijedlozi za dodjelu županijskih priznanja do 27. siječnja


 Javna priznanja dodjeljuju se pravnim i fizičkim osobama zaslužnima za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Brodsko-posavske županije te za njeno promicanje u zemlji i svijetu. Javna priznanja koja će se dodjeljivati u 2020. nagrada su za životno djelo – Zlatni grb te godišnje nagrade (Plaketa za pravne osobe i Kovanica od zlata za fizičke osobe).

Priznanja se dodjeljuju u prigodi obilježavanja 15. travnja – Dana Brodsko-posavske županije.

Kriteriji za dodjelu javnih priznanja da se radi o istaknutim pojedincima i pravnim osobama koji su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom dali doprinos i izuzetne rezultate trajne vrijednosti za unaprjeđenje stanja i razvitka pojedine djelatnosti, kao i doprinos domaćoj i međunarodnoj promidžbi navedenih djelatnosti, da se radi o pojedincima koji u svojoj sredini uživaju ugled uzornog djelatnika i stručnjaka, te ostvareni rezultati u ukupnom gospodarskom i društvenom razvitku Brodsko-posavske županije.

Ako se podnosi prijedlog za godišnju nagradu pojedincima, uvjet je i prebivalište na području Brodsko-posavske županije, a za pravnu osobu da ima sjedište na području Brodsko-posavske županije.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Brodsko-posavske županije mogu podnijeti članovi Županijske skupštine, radna tijela Skupštine, Župan, zamjenici Župana, jedinice lokalne samouprave, građani, udruge građana, gospodarske tvrtke, gospodarske asocijacije, vjerske zajednice, kulturne, športske i druge društvene institucije.

Rok za podnošenje pisanih prijedloga je 30 dana od dana objave Javnog poziva u Posavskoj Hrvatskoj, odnosno do 27. siječnja 2020.

Prijedlozi se podnose Povjerenstvu za dodjelu županijskih javnih priznanja Brodsko-posavske županije putem Upravnog odjela  za poslove Župana i  Županijske skupštine, Ulica Petra Krešimira IV br. 1, Slavonski Brod.

Prijedlozi za dodjelu županijskih javnih priznanja podnose se na obrascu koji je dostupan na internetskim stranicama Brodsko-posavske županije (www.bpz.hr). 

Zadnje vijesti

Policija kod 26-godišnjaka pronašla 77 grama marihuane

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

Euroherc i Adriatic uručili vrijedne nagrade i dobitnicima u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske