Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Prema običaju pred kraj godine Županijski nogometni savez održao je svoju redovnu izvještajnu skupštinu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.12.2018
Prihvaćena reorganizacija natjecanja


 Govorilo se o 2017. godini te programu rada i financijskom planu za narednu 2019. godinu. Najviše vremena posvećeno je reorganizaciji natjecanja koja dolazi od nove sezone, a koja kreće od jeseni 2019. godine.

Ovogodišnja skupština bila je dobro posjećena iz razloga što sada po novom svaka članica skupštine ima pravo glasa. Stoga je od 94 člana na ovoj skupštini bilo nazočno njih 59, dakle bilo je kvoruma. Jednoglasno je usvojen program rada saveza za 2017. godinu koji je predstavio predsjednik Dubravko Galović kao i plan prihoda i rashoda za 2017. godinu o kojem je govorio Josip Čevizović. Najvažnija točka dnevnog reda bila je velika reorganizacija natjecanja koja slijedi nakon ove sezone. Na kraju je prošao prijedlog o dvije Prve ŽNL sa 14 klubova te 4 Druge lige prema teritorijalnom području. Prema tome Trećih liga više nema, dok su 2 člana skupštine bila protiv, međutim većina je bila za ovaj prijedlog koji je prihvaćen.

Prema tome, prvaci dvije Prve ŽNL igrat će kvalifikacije, dok je pobjednik iz tog dvoboja otići u viši rang u novoosnovanu Međužupanijsku ligu Brod – Požega. Svi prvaci 4 Druge Županijske lige plasirat će se u jednu od dvije Prve lige, dok iz Drugih liga nema ispadanja. Stoga će u ovoj sezoni biti manje tenzija na terenima budući klubovi neće ispadati u niži rang, već će ih većina napredovati. To se i vidjelo u prvom dijelu prvenstva te u savezu nisu imali velikih poteškoća s natjecanjem ove jeseni.

Na Skupštini je bilo riječi o Ligama mladeži budući su u savezu imali prilično problema s organizacijom tog natjecanja kao i sa sucima kojih nema dovoljno. Stoga su se utakmice Prve i Druge Županijske lige morale igrati subotama kako bi se sa sucima pokrili svi susreti. Odlazak obitelji iz raznih mjesta po županiji također predstavlja problem, međutim, klubovi za sada opstaju i održavaju se na životu. Savez im pomaže u kupnji dresova, raznih sportskih pomagala, a klubovi u Prvoj ligi dobili su i financijsku pomoć.

Predložen je plan prihoda i rashoda za 2019 godinu koji pokazuje da je višak prihoda 7.337 kuna, dok je iznesen i plan rada za narednu godinu. Obje ove točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene. Godinama savez za svoje normalno funkcioniranje koristi prostorije koje su u najmu, međutim, kreće se u kupovinu vlastitog prostora.

Županijski savez svim klubovima osigurat će laptope kako bi se povezali s Comet sustavom, dok će im se kupiti kamere za snimanje utakmica što vrijedi za klubove u Prvoj Županijskoj ligi. Zanimljiv prijedlog bio je za mlade nogometaše koji moraju imati specijalistički pregled kako bi se izbjegle neželjene tragedije.

Zadnje vijesti

Gabrijela Domenika Marijanović novo pojačanje za Boksački klub Brod

Šahovski klub Posavac iz Ruščice se pojačao za sezonu 2019.

Djevojke 2004. pobijedile na međunarodnom turniru u Zenici

FOTO GALERIJA

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu

Božićna bajka u Sibinju - jedna od najljepših adventskih priča ove zime