Pri kraju izgradnja dječjeg vrtića u Podcrkavlju

PODCRKAVLJE - I puno prije nego što je najavljeno, mještani općinskog središta Podcrkavlja dobit će prvi dječji vrtić u povijesti! Naime, radovi na njegovoj izgradnji u završnoj su fazi. Podsjetimo, riječ je o kapitalnoj investiciji Općine Podcrkavlje ukupne ugovorene vrijednosti 3 milijuna i 953 tisuće kuna kojega s 85 posto sufinancira Europska unija u sklopu Programa ruralnog razvoja, a preostalih 15 posto Općina. Ukupna površina objekta je 360 kvadratnih metara, a predviđeni kapacitet je za smještaj 50-ero polaznika vtićkog programa.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 05.05.2020
Pri kraju izgradnja dječjeg vrtića u Podcrkavlju
 "Radovi su počeli u rujnu 2019. godine. Vrijeme nas je poslužilo i evo, već smo na 90 posto završenih građevinskih i unutarnjih i vanjskih radova. Preostaje nam još uređenje okolišne infrastrukture i dječjeg igrališta, te prilaza i parkirališta ispred objekta. Zvaršetak svih poslova očekujemo do kraja lipnja, dakle tri mjeseca prije ugovorenog roka", rekao nam je Darko Vidović, voditelj gradilišta i predstavnik izvođača radova, vinkovačke tvrtke Watmont d.o.o. Dječji vrtić gradi se na lokaciji u Diljskoj ulici, pokraj zgrade osnovne škole. 

Ukupno će moći primiti 50-ero mališana. Nije predviđen za jaslice, nego za djecu u dobi od 3 do 6 godina. A sudeći po velikom interesu roditelja i broju vrtićke djece na području općine, čini se da će novi dječji vrtić naredne jeseni biti popunjen. Općinski načelnik Tomislav Trtanj ističe kako je riječ o prvom dječjem vrtiću u povijesti Podcrkavlja, na čijem području je natalitetna slika jako dobra.

"Svake godine imamo 20-30 novorođene djece, dakle, cijeli jedan školski razred. To govori u prilog stvarnoj potrebi rada dječjeg vrtića u Podcrkavlju, za koji vjerujem da će u startu biti popunjen, obzirom na dosadašnji interes roditelja. Nadamo se da će i natalitet biti sve bolji i da ćemo imati još više djece, radi kojih i gradimo sve ovo", kaže načelnik Trtanj. Dobra je vijest, dodaje, što se u sela općine Podcrkavlje sve više doseljavaju obitelji iz gradova, najviše iz susjednog Slavonskog Broda. 
 
Riječ je o općini koja obuhvaća 12 naselja pod obroncima Dilj-gore u okružju čiste prirode. A društveni život u općini obogaćen je djelovanjem brojnih udruga, nogometnih klubova, vatrogasnog društva i OPG-ova koji se bave proizvodnjom domaće eko hrane.
 
Tekst i foto: Ivica V.
 
 
 
 
 
 

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja