Prezentirana iskustva djelovanja sustava CZ u svim oblicima ugroze

U okviru Plana i programa izobrazbe u 2020./21. godini na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr.Franjo Tuđman", u sklopu studijskog putovanja u području istočne Slavonije, danas, u ponedjeljak, održan je u velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije radni sastanak pripadnika 23.naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić".

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 05.10.2020
Prezentirana iskustva djelovanja sustava CZ u svim oblicima ugroze


 O obvezama i izvršenjima postavljenih zadaća uzvanike je izvijestio Stjepan Bošnjaković, zamjenik brodskoposavskog župana Danijela Marušića i načelnik Stožera CZ Brodsko-posavske županije. Razlog više tom događaju je izniman vojni doprinos Brodsko-posavske županije u Domovinskom ratu ali i stradanja Brodsko-posavske županije u tome ratu.

Ratna škola "Ban Josip Jelačić" je najviša vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosne vođe.

- Iznimno poštujemo i cijenimo doprinos i napore Brodsko-posavske županije u očuvanju sigurnosti od svake ugroze na ovom području živi, u tome pogledu i naš doprinos će biti na najvišoj razini i maksimalno profesionalnom odnosu, kazao je, uz ostalo, Mijo Kožić, načelnik Ratne škole "Ban Josip Jelačić", koji je okupljene u županijskoj vijećnici upoznao s predstojećim zadaćama i ciljevima Ratne škole.

Zamjenik župana Stjepan Bošnjaković goste je izvijestio o zadaćama i realizaciji obveza u području djelovanja Stožera CZ, s razvojem sustava CZ, mogućnostima i područjima suradnje sa MORH-om, MUP-om i Ravnateljstvom CZ, sve u cilju očuvanja sigurnosti ljudi i materijalnih dobara na ovom području RH.

-Imali smo prigodu prezentirati gostima kako funkcionira sustav Civilne zaštite, pogotovo zbog aktualne epidemiološke situacije korona virusa. Predstavili smo im naša iskustva i u drugim krizama iz prethodnih godina, poplavama, migrantskoj krizi, problema s pitkom vodom, eksplozije u bosanskobrodskoj Rafineriji nafte. Drago mi je da su u izaslanstvu bili i časnici iz susjednih zemalja, BiH, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije, i njima smo imali prilike predstaviti naša iskustva u području zaštite stanovništva i dobara u neželjenim situacijama kojih na našem području proteklih godina, nažalost, nije nedostajalo-izjavio je po završetku radnog skupa zamjenik župana Stjepan Bošnjaković. 

Zadnje vijesti

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

Turistički rezultati sve bolji, gostima nudimo autentičan doživljaj

Jelić u vožnji gradom ugostio ministra Marića

VIJESTI

Istraživanje portala Moj posao

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić