Preminuo bivši nogometaš Marsonije Sandro Džeko

U 50. godini od raka preminuo nogometaš Sandro Džeko, bivši igrač NK Marsonia.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.12.2019
Preminuo bivši nogometaš Marsonije Sandro Džeko
 Sandro Džeko [22.11.1969. — 22.12.2019.]

Sandro Džeko je u Marsoniji bio dvije sezone. Bio je "tiha patnja" ondašnjeg predsjednika Dragana Marića koji ga je godinama htio dovesti u klub. Prva sezona bila mu je 1999/2000 kada je Marsa bila u 2.HNL te je Džeko te sezone odigrao 15 utakmica s prosječnom ocjenom u SN od 6,20. Dao je obol u povratku Marse u Prvu HNL koja je te sezone imala bod ispred Čakovca, a 2 više od Zadra. Povratak u Prvu HNL te sezone uz Džeku izborili su: Jozić, Tomas, M. Petrović, Tadić, Bern. Brnjić, J. Lončarević, Markovinović, Alar, Rosandić, Kopić, Durak, Borevković, Olić, Alić, Ar. Mašić, Gusak, Budiša, M. Brkić, Glavaš, Šundalić, Bjelić, Čurić, Prncip, Komljenović, Bertok, Ndoci i J. Barišić, dakle 28 igrača je nastupilo te sezone za Marsu.

Džeko je ostao u klubu i slijedeće sezone kada je Marsa igrala Prvu HNL 2000/2001 u kojoj je na kraju kroz kvalifikacije protiv Solin Građe sačuvala status prvoligaša. Džeko je i te sezone u Prvoj HNL odigrao 15 utakmica s prosječnom ocjenom u SN od 5,97. U Marsi su ostanak u Prvoj HNL uz Sandra Džeku izborili: Bern. Brnjić, Tadić, Olić, Ostojić, M. Petrović, Tomas, Rosandić, Alić, Cesarec, Durak, Jozić, Princip, Kopić, Pinturić, J. Barišić, Regvar, Bjelić, Markovinović, Ostopanj, J. Lončarević, Čurić, Landeka, Švađumović, Vujić, Gazilj, Zovko, H. Sivrić, M. Glavaš, V. Karlović i A. Mikulić, dakle 31 igrač je upisao minute u toj prvoligaškoj sezoni.

 

Zadnje vijesti

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

Održana “Plava rapsodija” večer poezije, sudjelovao i policajac pjesnik Zrinko Kapetanić

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama