Premijera filma Jakova Sedlara “Hrvatski anđeli rata” u Slavonskom Brodu

U organizaciji udruge HVIDR-a Slavonski Brod premijerno će u Slavonskom Brodu biti prikazan film Jakova Sedlara pod nazivom “Hrvatski anđeli rata”.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.06.2020
Premijera filma Jakova Sedlara “Hrvatski anđeli rata” u Slavonskom Brodu


 Premijera filma održat će se 16. lipnja 2020. godine u prostorijama Kazališno koncertne dvorane Ivana Brlić Mažuranić s početkom u 20:00 sati. Ulaz je besplatan i nije potrebna rezervacija kartom.

Hrvatski anđeli rata je povijesno dokumentarni film sa snažnom porukom nastao iz želje da se ne zaborave zločini koji su učinjeni nad djecom u obrambenom Domovinskom ratu. Film, u trajanju od 60 minuta, za koji je tekst napisao Hrvoje Hitrec, a interpretirat će ga Dragan Despot, govori upravo o toj bolnoj temi. Ratna stradanja koja su zahvatila nevinu djecu ostavila su traga na njihovim roditeljima koji najbolje znaju kako je tuga i bol i dalje jaka kao i prvog dana. Film je posveta djeci koje više nema ali i njihovim roditeljima koji su se borili sa teškim sudbinama svaki na svoj način.

Film je posebice relevantan i za građane Slavonskog Broda s obzirom na činjenicu da je Brodsko-posavska županija bila jedna od pogođenijih od ratnih stradanja. U filmu je prikazana i životna sudbina troje naših sugrađana. Josip Stanić – najteža civilna žrtva Domovinskog rata izgubio je suprugu, majku i dvoje djece u jednom trenutku te je svoju priču o kojoj javnost premalo zna ispričao pred kamerama. Zdenka Mijatović izgubila je je sina na dječjem igralištu dok je Ana Pejanović izgubila kćer koja je imala samo 20 godina.

“S obzirom na temu filma, na činjenicu da do sada ništa ovakvoga nije snimljeno te na niz potresnih, a nikada ispričanih priča, uvjeren sam da će “Hrvatski anđeli rata” premašiti gledanost moga posljednjeg filma “3069” o samoubojstvima hrvatskih branitelja, koji je imao više od 55.000 gledatelja. Više od četiri stotina djece počiva u hrvatskoj zemlji. Dvadeset razreda. Djeca koja nedostaju Hrvatskoj, djeca koja nikada neće postati liječnici, pravnici, umjetnici, radnici, nikada neće preuzeti seoska imanja svojih roditelja. U očajnoj demografskoj slici današnje Hrvatske i to je praznina koja vapi u nebo. Nebo s kojeg nas gledaju naši mali hrvatski anđeli – poruka je ovoga potresnog filma”, ističe redatelj filma Jakov Sedlar.

Premijeri će zbog mjera suzbijanja epidemije koronavirusa moći prisustvovati samo 150 gledatelja, objaveštavaju iz Hvidre. Molimo Vas da svoj dolazak rezervirate na 091/2244250  ili 035/442056, u slučaju većeg odaziva film će se pustiti i u 18:00 sati.  

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu