Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Delegacija na čelu s premijerom Plenkovićem posjetila "Đuru Đakovića", potpisan i prvi financijski ugovor.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.01.2020
Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu
 Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji ministra financija Zdravka Marića, ministra obrane Damira Krstičevića, ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, ministra državne imovine Marija Banožića te uz nazočnost broddskoposavskog župana Danijela Marušića, predsjednika Županijske skupštine i zastupnika u Hrvatskom saboru Pere Ćosića i gradonačelnika Grada Slavonskog Broda Mirka Duspare posjetili su jučer „Đuro Đaković" grupu te se susreli s predstavnicima Uprave na čelu s predsjednikom Hrvojem Kekezom.

Nakon sastanka delegacija na čelu s premijerom Plenkovićem obišla je proizvodnu halu Specijalnih vozila.

"Cilj današnjeg posjeta Đuri Đakoviću vezan je uz nedavnu odluku Vlade RH da odobri jamstvo u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna. Prigodom našeg posjeta potpisan je Ugovor s Hrvatskom poštanskom bankom o prvih 150 milijuna kuna koje će poslužiti za revitalizaciju poslovanja i kao podloga za restrukturiranje te dugoročnu održivost Đure Đakovića. Smatramo da je ova kompanija jedna od ekonomskih uporišnih točaka Brodsko-posavske županije, ali i čitave Slavonije. Ljudi koji ovdje rade, a im ih oko 860, gravitiraju u Slavonski Brod ne samo iz Brodsko-posavske već i Požeško –slavonske  i Osječko – baranjske županije. Time smo pružili ruku Đuri Đakoviću koji ima veliku tradiciju. Želimo da se nastavi kvalitetna proizvodnja vagona s naručiteljima iz država zapadne Europe te posebni dio koji se odnosi na vojni program gdje će u godinama pred nama i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske biti jedan od važnih naručitelja poslova u Đuri Đakoviću. Nova uprava je tu, imamo povjerenja u gospodina Kekeza, vjerujemo da će on i svi drugi, a mislim i na radnike te predstavnike sindikata s kojima smo razgovarali, hrvatske branitelje koji su brojni zaposlenici Đure Đakovića. Očekujemo da s pristupi restrukturiranju i pronalaženju pravog strateškog partnera koji će omogućiti da poslovanje Đure Đakovića bude uspješno i na tržišnim osnovama",  rekao je premijer Plenković.

Predsjednik Uprave Hrvoje Kekez kazao je kako se isplata plaća za radnike očekuje idući tjedan, a premijer Plenković dodao je i to da je realizirano sve što je o toj temi rekao ministar Horvat prilikom nedavnog posjeta Đuri Đakoviću te nakon sastanka s predstavnicima sindikata održanom u prosincu. Treba dodati i to da je član nove Uprave Slaven Posavec u utorak podnio ostavku na to mjesto.

 

Zadnje vijesti

Jugovojska se povukla iz dubrovačkog zaleđa nakon osam mjeseci opsade

Skrivio prometnu nesreću s 2.62 promila alkohola u organizmu

Grad odlučio urediti svlačionice na Stadionu „Stanko Vlainić – Dida“ kako bi Marsonia dobila licencu za Drugu ligu

FOTO GALERIJA

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge

Pri kraju izgradnja dječjeg vrtića u Podcrkavlju