Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković danas je sudjelovao na obilježavanju 30. godišnjice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj u Pakracu, nakon čega je posjetio i Slavonski Brod. Obišao je novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.03.2021
Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja


Jednu od najsuvremenijih pedijatrija u Hrvatskoj, u pratnji premijera, posjetili su i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, ministar obrane, Mario Banožić i ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved. 

Riječ je o projektu koji je proveden u okviru programa Brodsko posavske županije 'Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti'. Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije još jednog projekta koji će, kako je istaknuo, unaprijediti zdravstvenu infrastrukturu u Brodsko-posavskoj županiji.


"Investicija od 12 milijuna kuna, financirana skoro 100% europskim sredstvima, kompletno opremljena, mogućnost da svi pedijatri i liječnici, pruže još kvalitetnije usluge mladima, majkama, djeci na najkvalitetniji i najsuvremeniji način." Tako je premijer objasnio značaj ove investicije za razvijanje zdravstvenog sustava u županiji. Podsjetio je i da su se unatrag nekoliko godina, upravo iz EU fondova, u zdravstveni sustav županije, slila značajna sredstva.

"Vjerujem da ćemo nastavno na ono što je do sada učinjeno, a to je 120 milijuna kuna investicije u bolnicu u Slavonskom Brodu i 80 milijuna kuna investicije u bolnicu u Novoj Gradiški, nastaviti unaprjeđivati zdravstvenu infrastrukturu ovdje u Brodsko-posavskoj županiji i oplemenjivati investicije nacionalne razine sa bespovratnim sredstvima europskih fondova." istaknuo je Plenković.

Župan Danijel Marušić istaknuo je da će se izgradnjom nove zgrade pedijatrije po suvremenim standardima ostvariti i uštede te smanjenje emisije štetnih plinova, a ravnateljica Doma zdravlja, Lidija Grčić kako je ovo prvo veliko ulaganje od 1954. godine.

Zadnje vijesti

Copernicus: Pomoć alergičarima kako počinje sezona peludi

"Ograničite slavlja svete Krizme i Prve pričesti na najužu obitelj i kumove!"

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"