Predstavljen projekt novog doma za brodske kajakaše i kanuiste

U petak u gradskoj vijećnici grada Slav. Broda medijima je predstavljen projekt budućeg novog doma za brodske kajakaše i kanuiste. Bit će sagrađen na prostoru sadašnjeg u sklopu nogometnog stadiona kraj Save.

Autor: bportal | Datum objave: 29.04.2016
Njegovom izgradnjom kajakaši i kanuisti oba brodska kluba, OIimpik i Marsonia, dobit će konačno toliko željene i potrebne uvjete za kvalitetan rad. Gradonačelnik Slav.Broda Mirko Duspara rekao je kako je cilj pojekta izgradnja prostora za obadva brodska kajak kanu kluba, za najtrofejniji sport u gradu Slavonskom Brodu i brodsko-posavskoj županiji.

-Godinama se o tome razmišlja, uvijek je bio problem gdje to "složiti" i što napraviti. S obzirom da smo krenuli s uređenjem onog dijela stadiona Marsonije i budući da tamo već postoje stare prostorije kajak kanu klubova najidealniji je i najveći prostor da novi dom za kajakaše i kanuiste bude na tome mjestu gdje su prostorije i sada. Stadion Marsonije je takav kakav je, njega bi gradilo kroz faze, a jednim dijelom u uređenje tog prostora uklopio bi se i prostor kojeg bi dobili kajak kanu klubovi - kazao je Duspara.

U ime projektantske kuće Sanograd AVP Vedran Pedišić predstavio je i pojasnio kako bi izgledao novi dom za brodske kajakaše i kanuiste. U objektu od oko 800 i nešto četvornih metara bili bi svi potrebni sadržaji, od spremišta za čamce do teretane, svlačionica, kupaoničkog čvora, i dr., bit će to prava sportska ljepotica kada objekt bude sagrađen. Prvo ide raspis natječaja, a za 2 do 3 mjeseca uslijedili bi konkretni potezi, ishođenje dozvola, potom građevni i drugi radovi. Planirano je da gradnja traje 8 mjeseci, procjena je da bi novi dom za brodske kajakaše i kanuiste stajao oko 3 milijuna kuna, uz naglasak da se ne radi o projektu vezanom uz planiranu obnovu nogometnog stadiona Marsonije. 

 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"