Predstavljen Leksikon slavonske narodne medicine

U dvorani Vatrogasnog doma u Slavonskom Kobašu sinoć je uprilićena još jedna promocija knjige Leksikon slavonske narodne medicine Brodskog Posavlja. Knjigu su promovirali autori Emina Berbić Kolar, Antun Javor i Josip Jagodar.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.10.2017
 Autori su predstavili knjigu koja se sastoji od dva dijela. Prvi dio obrađuje natuknice od pedesetak bolesti i načine liječenja koje su autori prikupili od 62 kazivača iz 14 sela brodske Posavine. Drugi dio odnosi se na dijalektološki rječnik gdje su autori popisali abecednim redom manje poznati riječi te im odredili gramatitčka svojstva. Nakon rječnika nalazi se popis kazivača po selima, karta s označenim mjestima koja su istražena, biografije autora te popis literature. 

 
Autori knjige su izv. prof. dr sc. Emina Berbić  Kolar, mag. prim. edu. Tanja Đurić, mag. prim. edu. Monika Grozdanović (Galović),  mag. edu. hrv. jez. Knjiž. i pov. Josip Jagodar, mag. prim. edu. Antun Javor, mag. prim. edu. Tena Mihić i mag. prim. edu. Katarina Sudarević.
 
Knjigu je financiralo Sveudlište Josipa Jurja Strossmayera i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka. Knjiga ima 133 stranice, a naslovnicu je uredio dr. art. Marko Sošić. Recenzentice knjige su prof. dr. sc. Ljiljana Kolenić i izv. prof. dr. sc. Irella Bogut sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 
 
izvor:.slavonskikobas-kudmg.com

Zadnje vijesti

Kako funkcioniraju brodske župe u pandemiji koronavirusa?

Na Stadionu Marsonije postavljena nova trava ispred golova

Sportaši s Medicine objasnili koronu: U ovome smo zajedno!

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji