Predsjednica RH na tribini o izazovima pred ženama u politici, poduzetništvu i društvu

Stotinjak žena okupilo se na današnjoj tribini pod nazivom "Današnji izazovi pred ženama u politici, poduzetništvu i društvu."

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.05.2019


 Neke od njih predstavile su svoje uspješne poslovne priče. Kako je istaknula posebna gošća tribine, predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, žene su i dalje diskriminirane. Moraju se puno više dokazivati, a za isti posao plaćene su manje od muškaraca. Zato je i pozdravila primjer tvrtke u kojoj su obiteljski raspoloženi prema privatnim obvezama. Kada bi takva praksa zaživjela i drugim poduzećima, smatra, žene bi se lakše odlučile ići na posao u prvim godinama djetetova života.

Predsjednica je istaknula i kako djevojčice već od malih nogu treba usmjeravati prema digitalnoj pismenosti te maknuti predrasudu da je STEM područje rezervirano za dječake te prestati djevojčice gurati u kalupe. Treba im usaditi u svijest, kaže, da nisu ništa manje sposobne nego dječaci.Jednako tako, na današnjoj tribini naglašeno je i kako je više nego ikada potrebna ženska solidarnost, a i vrijeme je, slažu se ove žene, da se prestane postavljati pitanje kako usklađuju privatni i poslovni život.

Predsjednica je još istaknula i kako je na sljedećoj generaciji da napravi veliki iskorak na području ravnopravnosti. Kako žena u poslovnom svijetu, tako i muškaraca u obiteljskom životu.

Zadnje vijesti

Održana šesta Mićina ajvarijada

Danas utakmice 5. kola u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega

Jedna osoba preminula, sedam novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“