Predsjednica RH na tribini o izazovima pred ženama u politici, poduzetništvu i društvu

Stotinjak žena okupilo se na današnjoj tribini pod nazivom "Današnji izazovi pred ženama u politici, poduzetništvu i društvu."

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.05.2019


 Neke od njih predstavile su svoje uspješne poslovne priče. Kako je istaknula posebna gošća tribine, predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, žene su i dalje diskriminirane. Moraju se puno više dokazivati, a za isti posao plaćene su manje od muškaraca. Zato je i pozdravila primjer tvrtke u kojoj su obiteljski raspoloženi prema privatnim obvezama. Kada bi takva praksa zaživjela i drugim poduzećima, smatra, žene bi se lakše odlučile ići na posao u prvim godinama djetetova života.

Predsjednica je istaknula i kako djevojčice već od malih nogu treba usmjeravati prema digitalnoj pismenosti te maknuti predrasudu da je STEM područje rezervirano za dječake te prestati djevojčice gurati u kalupe. Treba im usaditi u svijest, kaže, da nisu ništa manje sposobne nego dječaci.Jednako tako, na današnjoj tribini naglašeno je i kako je više nego ikada potrebna ženska solidarnost, a i vrijeme je, slažu se ove žene, da se prestane postavljati pitanje kako usklađuju privatni i poslovni život.

Predsjednica je još istaknula i kako je na sljedećoj generaciji da napravi veliki iskorak na području ravnopravnosti. Kako žena u poslovnom svijetu, tako i muškaraca u obiteljskom životu.

Zadnje vijesti

Policija moli građane da ne dolaze prije početka radnog vremena po dokumente

Još dva restorana dobila standard Okusi graničarskog Posavlja

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

NAJČITANIJE DANAS

„Moje ljeto – nešto drugačije“

U Slavonskom Brodu više od 50 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović