Predavanje i radionica iz područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša za studente i poljoprivrednike

Dana 04.11.2021. godine održano je predavanje i radionica iz područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša u sklopu projekta „Edukacijom do zelenog okoliša“ (EZO).

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.11.2021
Predavanje i radionica iz područja ekološke poljoprivrede i zaštite okoliša za studente i poljoprivrednike


 Nositelj projekta je Društvo agronoma Slavonski Brod (DASB), dok je za provedbu zadužen predsjednik društva Robert Benković, mag.ing.agr. Održano predavanje i radionica predstavljaju jednu od aktivnosti u sklopu financiranja udruga koje promiču poljoprivredu i vrijednosti ruralnog prostora Republike Hrvatske za 2020. godinu od strane Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Glavni ciljevi projekta „EZO“ su unaprjeđivanje znanja i širenje svijesti sadašnjih i budućih poljoprivrednih proizvođača i šire javnosti o važnosti ekološke poljoprivredne proizvodnje, zaštite okoliša, te zaštiti urbanih i ruralnih područja. 

Sukladno tome, predavanja je održala stručnjakinja na polju ekološke zaštite bilja dr.sc. Slavica Antunović, a radionicu djelatnik poljoprivredne ljekarne Agrokompleks d.o.o., Mihael Samardžija, struč. spec. inž. agr. 

Predavanju i radionici su prisustvovali studenti Biotehničkog odjela smjera Hortikultura i specijalističkog studija Ekološka poljoprivreda i ruralni razvoj Sveučilišta u Slavonskom Brodu te vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sa područja Brodsko posavske županije. 

Predavanje „Ekološki prihvatljiva zaštita bilja“ i radionica „Primjer dobre prakse odgovornog gospodarenja zaštitnim sredstvima i skladištenja istih“ pokazale su se kao vrlo interesantna za sve sudionike. Ovakve i slične aktivnosti imaju za cilj informirati sadašnje i buduće poljoprivrednike o ekološki prihvatljivim načinima proizvodnje hrane te zakonima o upotrebi i zbrinjavanju zaštitnih sredstava i ambalaže. Ovim putem se predsjednik društva zahvaljuje gostujućim predavačima, sudionicima i svim članovima Društva agronoma Slavonski Brod na njihovom angažmanu oko uspješne provedbe projekta.

Zadnje vijesti

Posjetiteljima ponovo otvorena vrata u Noći muzeja

Vinogorac želi u Međužupanijsku nogometnu ligu Brod/Požega

U Brodu otvorena kazališna i koncertna dvorana

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj