Pred MNK Brod 035 je nova puno teža sezona

Pred hrvatskim futsal ligama slijedi reorganizacija natjecanja i to od ljeta 2019. godine.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.08.2018
 Stoga se odluka o promjenama mora donijeti godinu dana ranije pa će tako iz lige ispadati 3 posljednja kluba budući se liga s 12, smanjuje na 10 klubova. Promjene će doživjeti i Druge lige te će umjesto dosadašnjih 5, od jeseni 2019. godine biti 3 Druge lige.

Tijekom ljetnog perioda mnogi klubovi iz Prve HMNL krenuli su u pojačavanje igračkog kadra. To su najbolje iskoristili dubrovački Square i šibenska Crnica, dok su uvijek jaki aktualni prvaci Novo vrijeme Apfel iz Makarske i zagrebački Dinamo. Prije dvije godine je Nacional bio prvak lige te je igrao u Europskoj ligi prvaka, dok je prošle godine osvojio 7. mjesto. Zbog financijskih problema Nacional je uoči nove sezone istupio iz lige, a umjesto njega u ligu je ušlo Jesenje iz Krapinsko – zagorske županije. Osipanje igračkog kadra bilježi i Split Tommy, dok je Gimka preuzela Uspinjaču.

A u toj ekipi se trener Ćorluka nada da će imati sve igrače iz prošle sezone uz poneko novo pravo pojačanje kako bi izbjegli posljednje 3 pozicije koje vode u Drugu ligu. Novost je ta da će prvih 8 klubova ići u doigravanje, dok je 9. mjesto posljednje koje ostavlja u ligi. 

Pojavila se mogućnost da se iz Split Tommyija u Brod 035 vrati Antonio Sekulić koji bi za klub bio veliki pojačanje. Također je dobra vijest što je Dražen Čavar promjenio klub u velikom nogometu te će od sada moći igrati sve utakmice. Upitni su igrači koji igraju veliki nogomet u Marsoniji i Orioliku koliko će oni moći igrati, dok se radi na ostanku Darka Milanovića i Igora Mikrovića.

Trener Ćorluka u pripreme za novu sezonu kreće početkom rujna, a na popisu ima 20 igrača među kojima je i nekoliko juniora i to: Ivan Ivanagić, Luka Dubac, Mirko Soldo, Slobodan Pejčić, Josip Sušić, Stjepan Zeba i Ivan Tunuković. Uz mogući povratak Sekulića u klubu se nadaju još jednom pojačanju tako da bi s ovim kadrom izbjegli posljednja 3 mjesta što je prvi cilj, a možda se uhvati i doigravanje. 

Novo prvenstvo Prve HMNL počinje 5. listopada, a u 1. kolu Brod 035 će na gostovanje u Zagreb kod Futsal Dinama, dok nakon toga u Sportsku dvoranu Brod dolazi Gimka Uspinjača.     

Zadnje vijesti

Posljedice olujnog nevremena dvije ozlijeđene osobe, desetak oštećenih krovova i srušenih drveća

Vozač (39) u teretnjaku pokušao prošvercati 163.000 kutija cigareta vrijednih 3,2 milijuna kuna

Ljetno nevrijeme prohujalo Slavonskim Brodom

VIJESTI

Meteo-upozorenje za naredna dva dana

Posljedice olujnog nevremena dvije ozlijeđene osobe, desetak oštećenih krovova i srušenih drveća

FOTO GALERIJA

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu

Mladi Brođani prvaci Hrvatske u malom nogometu