Pred MNK Brod 035 je nova puno teža sezona

Pred hrvatskim futsal ligama slijedi reorganizacija natjecanja i to od ljeta 2019. godine.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.08.2018


 Stoga se odluka o promjenama mora donijeti godinu dana ranije pa će tako iz lige ispadati 3 posljednja kluba budući se liga s 12, smanjuje na 10 klubova. Promjene će doživjeti i Druge lige te će umjesto dosadašnjih 5, od jeseni 2019. godine biti 3 Druge lige.

Tijekom ljetnog perioda mnogi klubovi iz Prve HMNL krenuli su u pojačavanje igračkog kadra. To su najbolje iskoristili dubrovački Square i šibenska Crnica, dok su uvijek jaki aktualni prvaci Novo vrijeme Apfel iz Makarske i zagrebački Dinamo. Prije dvije godine je Nacional bio prvak lige te je igrao u Europskoj ligi prvaka, dok je prošle godine osvojio 7. mjesto. Zbog financijskih problema Nacional je uoči nove sezone istupio iz lige, a umjesto njega u ligu je ušlo Jesenje iz Krapinsko – zagorske županije. Osipanje igračkog kadra bilježi i Split Tommy, dok je Gimka preuzela Uspinjaču.

A u toj ekipi se trener Ćorluka nada da će imati sve igrače iz prošle sezone uz poneko novo pravo pojačanje kako bi izbjegli posljednje 3 pozicije koje vode u Drugu ligu. Novost je ta da će prvih 8 klubova ići u doigravanje, dok je 9. mjesto posljednje koje ostavlja u ligi. 

Pojavila se mogućnost da se iz Split Tommyija u Brod 035 vrati Antonio Sekulić koji bi za klub bio veliki pojačanje. Također je dobra vijest što je Dražen Čavar promjenio klub u velikom nogometu te će od sada moći igrati sve utakmice. Upitni su igrači koji igraju veliki nogomet u Marsoniji i Orioliku koliko će oni moći igrati, dok se radi na ostanku Darka Milanovića i Igora Mikrovića.

Trener Ćorluka u pripreme za novu sezonu kreće početkom rujna, a na popisu ima 20 igrača među kojima je i nekoliko juniora i to: Ivan Ivanagić, Luka Dubac, Mirko Soldo, Slobodan Pejčić, Josip Sušić, Stjepan Zeba i Ivan Tunuković. Uz mogući povratak Sekulića u klubu se nadaju još jednom pojačanju tako da bi s ovim kadrom izbjegli posljednja 3 mjesta što je prvi cilj, a možda se uhvati i doigravanje. 

Novo prvenstvo Prve HMNL počinje 5. listopada, a u 1. kolu Brod 035 će na gostovanje u Zagreb kod Futsal Dinama, dok nakon toga u Sportsku dvoranu Brod dolazi Gimka Uspinjača.     

Zadnje vijesti

Napreduje izgradnja vrtića u Kažotićevoj

Raspisan Javni natječaj za odabir kandidata za pričuvnog policijskog službenika

Radnicima Đure Đakovića isplaćene plaće za rujan, prekida se štrajk

SPORT

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata BPŽ

Na Klasijama održan 21. Memorijalni malonogometni turnir

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Nikad glamurozniji, veći i spektakularniji Sajam vjenčanja Exclusive u Novoj Gradiški

FOTO GALERIJA

Održana večer Vojvođanskih Hrvata

Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna

Uz blagdan Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Osnovna škola iz Oriovca prvi put partner u dvogodišnjem međunarodnom KA2 projektu

Održano četvrto slavonskobrodsko maketarsko natjecanje "Festung kup"