Prćić i Obradović počasni gosti, dvije velike promocije brodskih pisaca

Šesto izdanje brodske SF konvencije Marsonikon sve je bliže, a organizatori polako objavljuju informacije o samom događaju i gostima.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 22.05.2017


 U subotu 17. lipnja svi lokalni i regionalni ljubitelji fantastike još jednom dolaze na svoje. Naime, na rasporedu je šesti Marsonikon, SF konvencija koja će ove godine proći u atmosferi fantastike s neengleskog govornog područja. Organizatori su već najavili promociju jedanaestog Marsonica, zbirke kratkih SF priča autora iz svih zemalja susjedstva, a program konvencije je isto tako veliki mamac brojnim znatiželjnicima.

Glavni gosti ove godine tako su Hrvoje Prćić, neprikosnoveni autoritet za SF i jedan od glavnih motora njegovog dugogodišnjeg razvoja. Urednik starog Siriusa, prevoditelj, pisac i fizičar vrlo je izgledan magnet za ljubitelje SF-a svih generacija. Drugi počasni gost je Aleksandar Obradović, mladi crnogorski pisac iz Podgorice, autor dva samostalna romana i jednog u koautorstvu, te autor više kratkih priča objavljenih u Marsonicu, Ubiqu, itd...

No ono što je glavna stvar ovogodišnjeg Marsonikona su dvije premijerne promocije dvaju romana brodskih autora, što je prava rijetkost s obzirom na položaj knjige u našem gradu. Ratko Martinović će tako predstaviti svoju novu knjigu 'Društveni inženjering' s kojom je već pobrao pljesak u Zagrebu, a Ivan Lutz svakako zaslužuje biti glavna zvijezda konvencije - njegov novi roman 'Samo igraj', kombinacija SF-a i košarke doživjet će premijernu promociju upravo na Marsonikonu.

Organizatori zato očekuju još jednu uspješnu i dobro posjećenu konvenciju s pravim brodskim duhom kojeg Tvrđava Brod ponajbolje prezentira tijekom 'Dana D' za sve žanrovske fanove, ljubitelje knjige i posjetitelje željne dobre vibre. Sve dodatne informacije dobit ćete u budućim najavama konvencije, kao i na Facebook stranici Marsonikona.

Zadnje vijesti

Neovisno o poslu kojim se bave, većina građana ne želi se cijepiti protiv koronavirusa

Kakvo je stanje s osobljem u Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević"?

Do ponedjeljka otvorenje prijava na županijski natječaj za programe iz kulture

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija projekta "KUL centar"

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“