Prazni gradski izlozi oblijepljeni plakatima s porukama s ciljem prevencije ovisnosti

U Slavonskom Brodu otvorena je još jedna zanimljiva izložba. Riječ je o streer art postavu plakata simboličnoga naziva 'Krilati konj', a tema je prevencija ovisnosti. Izložba je postavljena u izlozima dvije napuštene derutne zgrade u gradu, i to u naselju Andrije Hebranga i na Korzu. Zašto baš u praznim izlozima?

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 16.10.2019
Ogoljeni izlozi praznih napuštenih objekata u gradu – kao simbolika počesto čovjekove ispraznosti – dobili su novo naličje: obljepljeni su plakatima s porukama kojima je cilj prevencija ovisnosti i svega onoga što čovjeka zarobljava u njegovoj prolaznosti. Street art izložba naziva 'Krilati konj' uvertira je upravo u programe mjeseca borbe protiv ovisnosti. Ovisnosti koji su odraz ispraznosti. Baš poput praznih, napuštenih i derutnih zgrada, kao št je bivši kafić na uglu središnjeg trga u naselju A. Hebrang ili nekadašnja Robna kuća Vesna na brodskom Korzu

 
Uočljive su znakovite poruke suprotnosti na plakatima koje je grafički i likovno osmislilo petero umjetnika iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške: Gordan Bijelić, Matej Knežević, Jelena Kovre, Miroslav Pišonić i Mladen Lovrić. Izložbu je organizirala brodska udruga Kameleon i Mreža, a konkretno i financijski pomogao Lions klub Brođanka
 
Izložba se svidjela brojnim prolaznicima, koji su komentirali kako je, ako ništa drugo, prostor zapuštenih izloga sada ljepši i ispunjeniji. Razgledali su ju i učenici brodske Gimnazije. Ista izložba bit će postavljena i u središtu Nove Gradiške, u izlozima također napuštene bivše robne kuće. 

Zadnje vijesti

U subotu u Centru mladih još jedna projekcija putopisnog dokumentarca 'Idemo na istok bez Gorana Milića'

Uz Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta znanstveni skup "Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti”

Lorena Ereš uspješno do crnog pojasa

VIJESTI

U Slavonskom Brodu

Uz Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta znanstveni skup "Poučavanje i učenje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti”

NAJČITANIJE DANAS

NAJAVLJUJEMO

U subotu u Centru mladih još jedna projekcija putopisnog dokumentarca 'Idemo na istok bez Gorana Milića'

FOTO GALERIJA

Održano 10. pokladno jahanje u Kupini

Četrnaesti Vinobus Radio Slavonije posjetio vinorodne krajeve brodskog Posavlja i Požeštine

Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu