Poznati brodski street art umjetnik Filip Mrvelj obnavlja svoju 3D sliku na Malom gradskom kupalištu

Sjećate li se velike 3D slike na malom gradskom kupalištu kraj Save u Slavonskom Brodu? Naslikao ju je prije osam godina mladi brodski street art umjetnik Filip Mrvelj. Ovih je dana Fićo počeo obnavljati svoje umjetničko djelo na 1300 kvadrata betonskog platoa na savskoj obali.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 06.07.2019
 Došao je iz Berlina doma na godišnji. No, umjesto odmora, Filip Mrvelj odlučio je raditi. I to ono što najviše voli – 3D street art. Počeo je, naime, obnavljati svoju 3D sliku koju je stvorio prije osam godina na slavonskobrodskom malom gradskom kupalištu. Jer, kaže, zub vremena i savske vode učinile su svoje.

Kada ju je naslikao 2011, bila je to neslužbeno najveća 3D slika u svijetu. Ucrtavanje i bojanje trajalo je onda 25  dana, a obnova bi, kaže Filip, trebala trajati upola kraće. Motiv za sada ostaje isti. Slika ima i turistički predznak, cijeli projekt pokriva Turistička zajednica Slavonskog Broda.  Ipak, Filipu Mrvelju ovo je puno više i od novca i turističke priče - a to je ljubav prema street artu.

Od Švedske, Njemačke, Francuske, sve do Tajlanda i Katara, diljem svijeta Filipove brojne 3D slike koje je naslikao plijene veliku pozornost milijuna turista. I on na tome ne staje, najavljuje još projekata u Njemačkoj, ali i Hrvatskoj, do kraja godine. Istodobno, priprema se i za festival VukovArt u Vukovaru 2020.
 
Inače, Filip je Brođanin s berlinskom adresom, i pravo ga je zadovoljstvo vidjeti u rodnome gradu. Naredna dva tjedna možete ga vidjeti na njegovom terenu, na malom gradskom kupalištu, posjetite ga bilo samo s pozdravom ili nekim osvježenjem, bit će mu drago, jer – ipak je ovo Filipovo djelo – za sve Brođane! 
 
 

 

Zadnje vijesti

Brođani u akciji pomoći Udruzi "Veselo dvorište"

U Lužanima čuvaju stari običaj čijanja perja

Četrnaesti Vinobus Radio Slavonije posjetio vinorodne krajeve brodskog Posavlja i Požeštine

NAJČITANIJE DANAS

Tradicionalna manifestacija

Četrnaesti Vinobus Radio Slavonije posjetio vinorodne krajeve brodskog Posavlja i Požeštine

FOTO GALERIJA

U Lužanima čuvaju stari običaj čijanja perja

Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu