Poziv trgovcima i ugostiteljima da svoje izloge tradicijski ukrase u vrijeme kada se trebalo održati Brodsko kolo

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet našeg grada u vrijeme kada je za ovu godinu predviđeno održavanje smotre folklore “Brodsko kolo”, a to je od 7. do 14. lipnja 2020. godine.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.06.2020
Poziv trgovcima i ugostiteljima da svoje izloge tradicijski ukrase u vrijeme kada se trebalo održati Brodsko kolo


 “U nastojanju promocije tradicijske kulture brodsko – posavskog  kraja, obraćamo Vam se s prijedlogom da uoči  središnjeg  programa Smotre i u vrijeme Smotre, počevši  od  7.  lipnja 2020. godine, uredite izloge svojih poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala i njihovih  terasa i/ili ispred postavite etno postav  sa  autohtonim detaljima našega kraja ( rukotvorine, suveniri, stari alati, inventar starih zanata itd.) što će vizualno podsjetiti sudionike i goste o potrebi i  očuvanju kulturno – tradicijskog  nasljeđa, a smotru „Brodsko kolo“ obogatiti dodatnim  sadržajem.

Namjera nam je da mjesto događanja (ulice našeg grada) zajedno pretvorimo u jednu prigodnu povijesnu i tradicijsko – etnografsku izložbu”, stoji u pozivu obrtnicima u središtu grada.

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije nagraditi će najbolje uređene etno-kutke sa prigodnim nagradama.  Ovu smo ideju pokrenuli prije tri godine i želja nam je da je zajedno nastavimo i obogatimo.  

“Napominjemo Vam da, ukoliko se zbog propisanih mjera oko korone virusa Središnji programi ne budu održali u predviđenom obliku, svakako će se od strane organizatora prikladno obilježiti 14. lipnja u večernjim satima na našem gradskom korzu kada će biti i proglašeni najuređeniji izlozi i terase,  uz uručenje prigodnih nadrada organizatora”, kažu u županijskoj Turističkoj zajednici.

O svojoj spremnosti  da se pridružite ovoj akciji molimo Vas obavijestite Turističku zajednicu  BPŽ putem telefona: 035-408-393 svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati ili na e-mail: info@tzbpz.hr kako bi znali u koje uređene prostore treba doći ocjenjivačka komisija.

Zadnje vijesti

Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije

Prošli tjedan 33 prometne nesreće s dvije teže i 15 lakše ozlijeđenih osoba

31-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje šest kaznenih djela krađe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti