Poziv trgovcima i ugostiteljima da svoje izloge tradicijski ukrase u vrijeme kada se trebalo održati Brodsko kolo

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet našeg grada u vrijeme kada je za ovu godinu predviđeno održavanje smotre folklore “Brodsko kolo”, a to je od 7. do 14. lipnja 2020. godine.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.06.2020
Poziv trgovcima i ugostiteljima da svoje izloge tradicijski ukrase u vrijeme kada se trebalo održati Brodsko kolo
 “U nastojanju promocije tradicijske kulture brodsko – posavskog  kraja, obraćamo Vam se s prijedlogom da uoči  središnjeg  programa Smotre i u vrijeme Smotre, počevši  od  7.  lipnja 2020. godine, uredite izloge svojih poslovnih prostora, ugostiteljskih lokala i njihovih  terasa i/ili ispred postavite etno postav  sa  autohtonim detaljima našega kraja ( rukotvorine, suveniri, stari alati, inventar starih zanata itd.) što će vizualno podsjetiti sudionike i goste o potrebi i  očuvanju kulturno – tradicijskog  nasljeđa, a smotru „Brodsko kolo“ obogatiti dodatnim  sadržajem.

Namjera nam je da mjesto događanja (ulice našeg grada) zajedno pretvorimo u jednu prigodnu povijesnu i tradicijsko – etnografsku izložbu”, stoji u pozivu obrtnicima u središtu grada.

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije nagraditi će najbolje uređene etno-kutke sa prigodnim nagradama.  Ovu smo ideju pokrenuli prije tri godine i želja nam je da je zajedno nastavimo i obogatimo.  

“Napominjemo Vam da, ukoliko se zbog propisanih mjera oko korone virusa Središnji programi ne budu održali u predviđenom obliku, svakako će se od strane organizatora prikladno obilježiti 14. lipnja u večernjim satima na našem gradskom korzu kada će biti i proglašeni najuređeniji izlozi i terase,  uz uručenje prigodnih nadrada organizatora”, kažu u županijskoj Turističkoj zajednici.

O svojoj spremnosti  da se pridružite ovoj akciji molimo Vas obavijestite Turističku zajednicu  BPŽ putem telefona: 035-408-393 svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati ili na e-mail: info@tzbpz.hr kako bi znali u koje uređene prostore treba doći ocjenjivačka komisija.

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja