Poziv građanima na Planinarski pohod 'Od Ivane do Tadije'

U prigodi manifestacije u Svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić, slavonskobrodsko Planinarsko društvo Dilj Gora i ove godine za sve zainteresirane građane organizira tradicionalni, 7. planinarski pohod 'Od Ivane do Tadije'.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 19.04.2017
 I djeca i mladi i stariji – svi su dobrodošli u nedjelju, 23. travnja, u zajedništvu hodati stazama diljske prirode, koja je inspirirala naše književnike. Okupljanje je u 9 sati ispred Planinarskog doma 'Đuro Pilar' u Brodskom Vinogorju.

Predviđene su dvije staze kretanja, jedna kraća za djecu i jedna duža za odrasle. Duža staza će obuhvatiti potez od ljetnikovca Brlićevac, preko izletišta 'sveta Petka do Rastušja i rodne kuće Dragutina Tadijanovića, s povratkom prema Planinarskom domu preko 'Šume Striborove'. Ta je staza duga deset kilometara ali će hod biti prilagođen svim generacijama, s više pauza za odmor. Kraće staze su planirane na potezu od Planinarskog doma do Brlićevca i preko antene nazad do Planinarskog doma, ili pak od Planinarskog doma do Šume Striborove i nazad. Po povratku svih sudionika oko 14 sati bit će organiziran i ručak.

Planinarsko društvo Dilj gora postoji već 93 godine i tijekom godina organiziraju više akcija. Surađuju s Turističkom zajednicom i Hrvatskom gorskom službom spašavanja. U svojim redovima imaju vrsne poznavatelje flore i faune, koji brinu o prirodi i održavanju planinarskih staza. Jedna od njih je i staza Od Ivane do Tadije koju svakako treba doživjeti.  

Zadnje vijesti

HNS razmatra sve opcije oko nastavka sezone

Jedan novooboljeli na području županije, trenutno u karantenskom objektu 8 osoba

U prometu za volanom s 1,83 promila

VIJESTI

Priopćenje za javnost stožera cz brodsko-posavske županije

Jedan novooboljeli na području županije, trenutno u karantenskom objektu 8 osoba

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji