Povukla se voda, a time i briga za poplavljena područja

Cijela je državnička svita u bliskoj nam prošlosti u više navrata čak i previše obilazila poplavljena područja Lijepe Naše pa se čovjek zapita što li se to lovi u mutnim vodama Save?

Autor: Ivica Janković | Datum objave: 29.06.2014


Činjenica je da su nam nasipi popustili. Činjenica je da su nam sela u istočnoj Slavoniji poplavljena. Činjenica je da će već napaćeni narod dobiti dodatni težak teret na leđa. Reklo bi se svatko nosi svoj „križ“ na leđima to svi znamo i osjetimo a Slavonci će morati kako stvari stoje nositi i „križ“ i „crkvu“ nakon ratnih vremena opet i oporavljati se još duže.

Tapšanje po ramenima vladajućih,  obećanja „sve ćemo mi sanirati,pomoći vam kuće obnoviti, sagraditi vam nove, poduzetnike ponovo dići na noge...“
Hvala im na obećanjima lijepo zvuče. Samo što će se od toga realizirati vidjet ćemo,jer vrijeme i kamen mrvi a kamoli obećanja,Bože dragi koliko  ih je bilo do sada,ima li broja?

Osposobljeni posebni timovi procjenitelja za poplavljena područja

S obzirom na dosadašnje slične prakse i situacije,procjene će biti površne i odokativne i nadasve inkriminirajuće.Da inkriminirajuće,narod gladuje a netko drži uskladištenu prikljupljenu hranu i ne izdaje
potrebitima,gladnima,bolesnima. Netko u dijeliću sekunde subjektivno odlučuje o sudbinama mnogih obitelji,netko tko ne poznaje riječi kao što su,poštenje,moram ili još bolje teško stečena imovina radom.
To ne da je inkriminirajuće već za nekoga spaliti na lomači za primjer svima sličnima. Da narod je toliko razočaran da se upotrebljavaju i puno teže riječi,vjerujem da ste i svi svjedoci takvih,pišem ono što većina misli ili govori moram samo i dodati NAŽALOST je tako.

Zdušno prikupljena pomoć svih koji su se senzibilirali sa unesrećenim sugrađanima stiže na kapaljku ili  se daje po osobnim procjenama pojedinih šampiona ili bolje rečeno prikupljena pomoć se ne dijeli već skuplja prašinu ili ona financijska skuplja kamate za nečije više interese.

Pored svih dobronamjernih ljudi koji su se iskazali svojom solidarnošću sa nastradalima i svojim nesebičnim pomaganjem i to će nažalost biti zasjenjeno zadnjom velikom pljačkom nastradalog naroda Slavonije.

Prije konačnog pada vladajuće koalicije ako se se tako još može nazvati prije bih rekao solo koalicije. Jer svatko vuče plijen na svoju stranu,režeći na svoje dojučerašnje istomišljenike,prijatelje i rodjake.
Pitam ja vas:gdje je novac prikupljen putem crvenog križa? U čijem interesu je da kao što sam već napisao sakuplja kamate i za koga i tko štiti takove radnje? Zašto ga potrebiti ne dobivaju? Gdje su prikupljene razno razne donacije svih nas,u čijim privatnim skladištima to stoji i za koju namjenu je predodređeno?

Velika je gorčina u čovjeku se stvori slušajući takve vijesti,velika je žalost vidjeti da je sedmeročlana obitelj dobila jedan kruh za sedam dana,neopisivo žalosno a istovremeno skladišta puna ama baš svega i čekaju ne znam ni sam što čekaju.Pa se čovjek zapita. Kako jednostavno pomoći nekome a da to isto netko ne ukrade i izmanipulira situaciju,jednostavno žalosno i jadno.
Možda će netko reći da su ovo nagađanja,kojekakve teorije,insinuacije volio bih da je tako ali iskustva govore sasvim drugačije. Činjenično stanje je sasvim drugačije,svjedočanstva unesrećenih su sasvim drugačija sve je sasvim suprotno od onoga što pošten narod očekuje.

Živimo li u državi u kojoj je izvršna vlast sasvim suprotna onima koji su je izabrali pa i svim ostalima,dajem Vam na razmišljanje i osobnu procjenu?!

Može li se tko prisjetiti što je to ova vlada dobro napravila svome narodu osim što ga je dobro opteretila porezima i parafiskalnim nametima,koja je narod potopila do kraja?
Može li se tko prisjetiti koliko je novih poduzeća otvoreno? Teško,možda lakše koliko je zatvoreno,nema broja zatvaranjima,nema kraja niti rastućoj brojci nezaposlenih,nema kraja glupostima vladajućih!
Činjenica je da su se vladajući dobro okoristili od opet toga istog naroda,činjenica je da će se opet pojedinci obogatiti na tuđoj nesreći... ma kamo sreće da ih je voda odnijela tamo nizvodno preko granice gdje i pripadaju.

Moj narode hvatajmo se mi lopate sami,jer ništa od čekanja i iščekivanja,ne države već vlade koja sa njome upravlja,vrijedne ruke su stvorile i stvorit će opet na sreću i ponos svih Hrvata a na nesreću vladajućih koji imaju jedan ogroman i nepremostiv problem a to je „vjera u Boga i narodna sloga svih Hrvata“

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

49 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Mjesec je borbe protiv raka dojke i podsjetnik da se ne odgađaju preventivni pregledi

FOTO GALERIJA

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice

Proslavljena 50. obljetnica posvete župne crkve Krista Kralja u Slavonskom Brodu

13. Pečenkijada na Poloju okupila 65 ekipa