Povratak Marka Lipovca u reprezentaciju - dokaz da se upornost i napon rad isplate

Nakon punih 6 godina kajakaš Olimpika i trener mlađih uzrasnih kategorija Marko Lipovac vraća se u reprezentaciju Hrvatske.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.08.2019


 Jedan je od najtrofejnijih slavonskobrodskih sportaša. U svojoj dosadašnjoj karijeri je nastupio 36 puta za reprezentaciju Hrvatske. Na svim velikim natjecanjima redovito je ostvarivao plasman u B finale te tako završavao svoje nastupe među 15 najboljih u jednosjedu gdje je konkurencija bila najoštrija. Prije 7. godina, dakle 2012. bio je kandidat za odlazak na Olimpijske igre, međutim, nije uspio proći u kvalifikacijama. Na Prvenstvima Hrvatske osvojio je više od 50 naslova prvaka u raznim disciplinama te je 6 godina uzastopce bio najbolji hrvatski kajakaš sve do dolaska sjajnog Antuna Novakovića. Marko Lipovac ponovni povratak u dresu reprezentacije imat će ovog tjedna kada se u mađarskom Szegedu održava Svjetskog prvenstvo. Zanimljivo da je prije 8. godina baš u Szegedu Lipovac imao svoj posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu.

Prema tome od 20. do 25. kolovoza u mađarskom Szegedu održava se Svjetsko seniorsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama. To natjecanje ujedno su i kvalifikacije za Ljetne Olimpijske igre koje će se slijedeće godine održati u japanskom Tokyiju. Uz Marka Lipovca na ovo veliko svjetsko natjecanje ide i još jedan kajakaš Olimpika Antun Novaković, dok je u sastavu reprezentacije i prvi trener kluba Miroslav Lipovac.

Ispred Marka Lipovca i Antuna Novakovića je veliko sportsko natjecanje, a predviđanja su da bi moglo biti na zapamćeno jako. Naime. očekuje se nastup do 100 država iz cijeloga svijeta s oko 2000 sportaša koji će tražiti olimpijsku normu.

Tako će Marko Lipovac sredinom ovog tjedna u Szegedu nastupiti u kajaku jednosjedu na 200 metara što je olimpijska sprinterska disciplina. Sav njegov rad u proteklih 10 i pol mjeseci stat će okvirno u 35 sekundi koliko traje utrka. Dodajmo još da prvih 5 s ovog Svjetskog prvenstva stječe Olimpijsku normu, dok će preostali kajakaši u dodatne kontinentalne kvalifikacije.

Zadnje vijesti

Kolika su ograničenja brzina na "brzim cestama"?

Dr. Ivo Matić i dalje na čelu brodskoposavske podružnice Udruge Prsten, Siniša Stanić prvi predsjednik Kluba poduzetnika

Rukometašice Broda i dalje bez domaće pobjede

FOTO GALERIJA

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos

Ne propustite Black Friday popuste u BLACK&WHITE STUDIO

U Slavonskom Brodu otvoren 24. po redu Katarinski sajam