Povratak Marka Lipovca u reprezentaciju - dokaz da se upornost i napon rad isplate

Nakon punih 6 godina kajakaš Olimpika i trener mlađih uzrasnih kategorija Marko Lipovac vraća se u reprezentaciju Hrvatske.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.08.2019
 Jedan je od najtrofejnijih slavonskobrodskih sportaša. U svojoj dosadašnjoj karijeri je nastupio 36 puta za reprezentaciju Hrvatske. Na svim velikim natjecanjima redovito je ostvarivao plasman u B finale te tako završavao svoje nastupe među 15 najboljih u jednosjedu gdje je konkurencija bila najoštrija. Prije 7. godina, dakle 2012. bio je kandidat za odlazak na Olimpijske igre, međutim, nije uspio proći u kvalifikacijama. Na Prvenstvima Hrvatske osvojio je više od 50 naslova prvaka u raznim disciplinama te je 6 godina uzastopce bio najbolji hrvatski kajakaš sve do dolaska sjajnog Antuna Novakovića. Marko Lipovac ponovni povratak u dresu reprezentacije imat će ovog tjedna kada se u mađarskom Szegedu održava Svjetskog prvenstvo. Zanimljivo da je prije 8. godina baš u Szegedu Lipovac imao svoj posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu.

Prema tome od 20. do 25. kolovoza u mađarskom Szegedu održava se Svjetsko seniorsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama. To natjecanje ujedno su i kvalifikacije za Ljetne Olimpijske igre koje će se slijedeće godine održati u japanskom Tokyiju. Uz Marka Lipovca na ovo veliko svjetsko natjecanje ide i još jedan kajakaš Olimpika Antun Novaković, dok je u sastavu reprezentacije i prvi trener kluba Miroslav Lipovac.

Ispred Marka Lipovca i Antuna Novakovića je veliko sportsko natjecanje, a predviđanja su da bi moglo biti na zapamćeno jako. Naime. očekuje se nastup do 100 država iz cijeloga svijeta s oko 2000 sportaša koji će tražiti olimpijsku normu.

Tako će Marko Lipovac sredinom ovog tjedna u Szegedu nastupiti u kajaku jednosjedu na 200 metara što je olimpijska sprinterska disciplina. Sav njegov rad u proteklih 10 i pol mjeseci stat će okvirno u 35 sekundi koliko traje utrka. Dodajmo još da prvih 5 s ovog Svjetskog prvenstva stječe Olimpijsku normu, dok će preostali kajakaši u dodatne kontinentalne kvalifikacije.

Zadnje vijesti

Zdravko Mamić iz Brlog Predstavlja objavio spot za novu pjesmu "Ulicama grada"

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

Mohamed Mo Cherif ostaje u Marsi

VIJESTI

VIDEO

Međužupanijsko natjecanje u vožnji motornog vozila održano u brodskoj Industrijsko-obrtničkoj školi

FOTO GALERIJA

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti

Šezdesetak jahača na 8. pokladnom jahanju u Općini Oriovac

Prisegnuo 27. naraštaj ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju