Povodom održavanja 2. Memorijala položeni vijenci kod Spomen obilježja Šimi Đamiću

Povodom 2. memorijala „Šimo Đamić“ koji se ove godine održava 11. rujna u Sibinju u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave brodsko-posavske, danas su u Gornjoj Bebrini kod spomen obilježja Šimi Đamiću položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.09.2020
Povodom održavanja 2. Memorijala položeni vijenci kod Spomen obilježja Šimi Đamiću


 Vijence su položili članovi obitelji Šime Đamića, predstavnici PU Brodsko-posavske na čelu s načelnikom Antunom Valićem, župan Danijel Marušić i pročelnik Ivan Lukić u ime Brodsko-posavske županije te predstavnici Udruge specijalne policije.

U sklopu predstojećeg memorijala Ministarstvo unutarnjih poslova će saznati tko je najspremnija pripadnica i najspremniji pripadnik od prijavljenih 66 policajaca, koji će u sklopu natjecanja morati pokazati veliko samopouzdanje, visoki stupanj tjelesne snage, izdržljivosti, koordinacije, motoričkih sposobnosti, znanja iz navigacije, snalaženja u prostoru, ali popraćeno snažnom željom da budu glasnici sjećanja na poginule hrvatske branitelje, vojnike i policajce te sina slavonske ravnice, ratnog zapovjednika Specijalne policije, Policijske uprave brodsko-posavske Šimu Đamića.

U obučnom centru u Spačvi još 8. rujna na svoj put krenuli su policijski kandidati natjecanja, gdje će proći zahtjevne kvalifikacije u vještinama gađanja iz kratkog naoružanja i jurišne puške, veslanja kanuom, poznavanja samoobrane te poznavanja zakonskih propisa. Nakon kvalifikacija formirat će se konačna startna lista, po kojoj će 11. rujna na natjecanje za najspremnijeg pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova krenuti prijavljeni kandidati.

Start utrke je prošlogodišnji cilj, odnosno iz mjesta Tomica preko obronaka Dilj gore do konačnog cilja u mjestu Sibinj, kojim natjecatelji moraju proći stazu dugu oko 30 km. Svi natjecatelji trebaju savladati stazu uz ukupnu opremu i naoružanje težine oko 10 kilograma. Korištenjem samo kompasa i topografskih zemljovida, pripadnici će morati što brže savladati postavljene prepreke i izvršiti zadatke u najkraćem mogućem roku, poput: navigacijskog kretanja, bacanja školske bombe, savladavanja vodene prepreke korištenjem užeta, veslanja kanuom, spuštanja alpinističkim užetom te preciznog gađanja pištoljem. Staza natjecanja i smjer kretanja natjecatelja određeni su rasporedom radnih i kontrolnih točaka, čiji redoslijed natjecatelji obavezno moraju poštivati kako ne bi bili diskvalificirani.

Završni prigodni program „2. memorijala Šimo Đamić 2020.“ počinje u petak (11. rujna), u 12 sati, na igralištu Nogometnog kluba „NK Mladost“ Sibinj.

Iz PU Brodsko-posavske napominju kako će se Memorijal održati uz pridržavanje svih mjera i preporuka koje su propisale epidemiološke službe i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Zadnje vijesti

Započinje jesenska deratizacija na području Slavonskog Broda

Projurio kraj znaka stop, probio zid kuće i preminuo na mjestu

Priznanja brodskoj bolnici za doprinose u ratu i miru

FOTO GALERIJA

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića

Najsretnije osiguranike Euroherc i Adriatic razveselili najnovijim Golfovima i novčanim nagradama!

Još jedna generacija uspješno završila tečaj ronjenja

Na 5100 m2 50.000 artikala, upošljava 48 djelatnika