Povelja uspješnosti Toniju Barteku

Još jedno priznanje stiglo je za književni rad Brođanina Antuna Tonija Barteka, brodskog pjesnika, publicista, pisca i pedagoga. I to iz ruku Đure Vidmarovića, predsjednika Društva hrvatskih književnika, a za najnoviju knjigu "Male riječi koje rastu".

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.12.2018
 Nagrađena knjiga bavi se riječima, glasom, slovom. Govori iz perspektive dugogodišnjeg pedagoga i učitelja no u isto vrijeme autora koji svijet još uvijek promatra dječjim očima. Vraća u djetinjstvo, no istodobno upozorava na činjenicu da smo riječi, čitanje i knjige u ovom suvremenom vremenu pomalo zaboravili.

Povelja uspješnosti na 24. danima Josipa i Ivana Kozarca, kaže Bartek, nije Nobelova nagrada, ali mu je jako draga. Zahvale idu, kaže, i suradnicima Ireni Krumes, Mirku Ćuriću, Zlatku Kozini, Dinki Kovačević. Komentar struke da se njegove zbirke trebaju naći i u obveznim školskim lektirama polako se i ostvaruje.

Iza Tonija Barteka još je jedna iznimno uspješna knjiga za djecu. Iz zbirke "Pjesme koje vole djecu" koja je također 2007. godine osvojila Povelju uspješnosti jedna se pjesma našla i u udžbenicima. Autor je i manje poznate no značajne knjige "I mi smo sudionici rata" gdje je prikupio i objavio radove brodskih školaraca od 1991. do 93. godine. 

Antun Toni Bartek bavi se pisanjem poezije, proze, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a iza njega je karijera učitelja i pedagoga te i obnašanje dužnosti zamjenika gradonačelnika. U svojoj svestranosti strastveni je kolekcionar, kroničar vremena i prostora, zaljubljenik u sport, ali i kulturu općenito. Za kraj u kontekstu sveprisutnog trenda digitalizacije ljudskih i dječjih života poručuje odraslima da su riječ i knjiga i dalje najljepši poklon djetetu. 

 

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja