Povelja uspješnosti Toniju Barteku

Još jedno priznanje stiglo je za književni rad Brođanina Antuna Tonija Barteka, brodskog pjesnika, publicista, pisca i pedagoga. I to iz ruku Đure Vidmarovića, predsjednika Društva hrvatskih književnika, a za najnoviju knjigu "Male riječi koje rastu".

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.12.2018


 Nagrađena knjiga bavi se riječima, glasom, slovom. Govori iz perspektive dugogodišnjeg pedagoga i učitelja no u isto vrijeme autora koji svijet još uvijek promatra dječjim očima. Vraća u djetinjstvo, no istodobno upozorava na činjenicu da smo riječi, čitanje i knjige u ovom suvremenom vremenu pomalo zaboravili.

Povelja uspješnosti na 24. danima Josipa i Ivana Kozarca, kaže Bartek, nije Nobelova nagrada, ali mu je jako draga. Zahvale idu, kaže, i suradnicima Ireni Krumes, Mirku Ćuriću, Zlatku Kozini, Dinki Kovačević. Komentar struke da se njegove zbirke trebaju naći i u obveznim školskim lektirama polako se i ostvaruje.

Iza Tonija Barteka još je jedna iznimno uspješna knjiga za djecu. Iz zbirke "Pjesme koje vole djecu" koja je također 2007. godine osvojila Povelju uspješnosti jedna se pjesma našla i u udžbenicima. Autor je i manje poznate no značajne knjige "I mi smo sudionici rata" gdje je prikupio i objavio radove brodskih školaraca od 1991. do 93. godine. 

Antun Toni Bartek bavi se pisanjem poezije, proze, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a iza njega je karijera učitelja i pedagoga te i obnašanje dužnosti zamjenika gradonačelnika. U svojoj svestranosti strastveni je kolekcionar, kroničar vremena i prostora, zaljubljenik u sport, ali i kulturu općenito. Za kraj u kontekstu sveprisutnog trenda digitalizacije ljudskih i dječjih života poručuje odraslima da su riječ i knjiga i dalje najljepši poklon djetetu. 

 

Zadnje vijesti

Odigrane donacijske rukometne utakmice za Ligu protiv raka

Počeo Umjetnički pojmovnik javnog prostor

Cecilijin koncert povodom 34. Stupničke berbe ulazi u povijest po rekordnoj posjećenosti

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu