Potresom pogođenom stanovništvu pomažu i mladi iz Sibinja

Stanovništvu na području Banovine pomaže i mladi iz Sibinja. Organizirali već nekoliko akcija humanitarne pomoći.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.01.2021


 Nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu, humanitarna pomoć prema pogođenom području krenula je iz cijele Hrvatske. Skrštenih ruku nisu mogli biti niti članovi Sibinjske udruge mladih. Odmah su krenuli prikupljati pomoć te se zaputili prema Sisačko-moslavačkoj županiji. Ono što su tamo doživjeli ističu, nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Dosada su odradili nekoliko humanitarnih akcija, a vrijedne ruke 30-ak članova ove udruge skupljaju sve osnovne stvari od deke, odjeće do higijenskih potrepština. Zapravo, sve ono što može na bilo koji način pomoći onima kojima je pomoć sada najpotrebnija.

Akcijama koje su organizirali priključili su se pojedinci, druge udruge, institucije i ustanove. Njihovu želju za pomoći prepoznao je i ženski Odbojkaški klub Slavonski Brod koji im je danas uručio i drugi dio svoje donacije.

Pripomogla je tu i sama općina kao i Osnovna škola Sibinjskih žrtava koja im je ustupila svoj prostor kao skladište. Koliko su radili dobro govori i činjenica da su nekim obiteljima riješili i pitanje smještaja.

U obilasku potresom pogođenog područja ističu, iznenadila ih je skromnost samih ljudi te želja da pomoć stigne onima kojima je potrebnija, ali i teška situacija onih koji su sve izgubili u jednom danu.

Pomoć se nastavlja i dalje jer ovo je zasigurno situacija koja će trajati mjesecima. Udruga mladih iz Sibinja i dalje prikuplja pomoć, a ističu da će je pružati dokle god je to i potrebno.

Zadnje vijesti

49 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Mjesec je borbe protiv raka dojke i podsjetnik da se ne odgađaju preventivni pregledi

FOTO GALERIJA

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice

Proslavljena 50. obljetnica posvete župne crkve Krista Kralja u Slavonskom Brodu

13. Pečenkijada na Poloju okupila 65 ekipa