Potpisani ugovori o sufinanciranju s još 20 novih korisnika

Slijedom ispunjenih kriterija u srijedu u županijskoj vijećnici u srijedu potpisani su ugovori s još 20 korisnika za solarne uređaje na krovovima obiteljskih kuća odnosno biomasu, u travnju je isti postupak obavljen s još 35 korisnika.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 11.06.2014
Za tu namjenu potpisnicima ugovora bit će isfinancirani poticaji u iznosu od ukupno 1,5 milijuna kuna, od čega 50 posto snose investitori a 50 posto Županija i Fond za zaštitu okoliša u omjeru 40 posto Fond za zaštitu okoliša a 10 posto Brodsko-posavska županija.

-Zahvaljujem svima što su se javili na taj natječaj i čestitam na uspješno realiziranim projektima korištenja obnovljivih izvora energije. Brodsko-posavska županija ima dobru suradnju s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, rezultat takve suradnje je veći broj iskoristivih projekata na području naše županije-rekao je u prigodi potpisivanja ugovora s 20 korisnika brodskoposavski župan Danijel Marušić.

Ukupno je u tome segmentu na području brodsko-posavske županije planirano 100 projekata, u travnju ugovori su potpisani s 35, a sada s još 20 korisnika toga poticajnog projekta slijedom natječaja objavljenog u 2012.godini, Cilj projekta je da što više stanovnika županije konzumira ova sredstva, a dodatna korist je što će te radove na kućama i drugim objektima izvesti obrtnici s naše županije, kao doprinos očuvanju radnih mjesta i poboljšanju stanju u gospodarstvu. Odobrena sredstva se trebaju strogo namjenski iskoristiti, posebna će komisija obići sve prijavljene lokacije i na licu mjesta utvrditi stvarno stanje, opravdanost projekata i zatraženih sredstava za sufinanciranje.

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 346 prometnih prekršaja, najviše prekomjerne brzine, rekorder 200 km/h na autocesti

U sudaru autobusa i teretnog automobila u Klokočeviku teško ozlijeđena oba vozača

32-godišnjakinja osumnjičena za krađu parfema i odjeće

VIJESTI

Rezultati pojačanih nadzora u prometu

Prošli tjedan 346 prometnih prekršaja, najviše prekomjerne brzine, rekorder 200 km/h na autocesti

NAJČITANIJE DANAS

Tradicionalna manifestacija

Četrnaesti Vinobus Radio Slavonije posjetio vinorodne krajeve brodskog Posavlja i Požeštine

FOTO GALERIJA

Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a