Potpisani ugovori o sufinanciranju s još 20 novih korisnika

Slijedom ispunjenih kriterija u srijedu u županijskoj vijećnici u srijedu potpisani su ugovori s još 20 korisnika za solarne uređaje na krovovima obiteljskih kuća odnosno biomasu, u travnju je isti postupak obavljen s još 35 korisnika.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 11.06.2014


Za tu namjenu potpisnicima ugovora bit će isfinancirani poticaji u iznosu od ukupno 1,5 milijuna kuna, od čega 50 posto snose investitori a 50 posto Županija i Fond za zaštitu okoliša u omjeru 40 posto Fond za zaštitu okoliša a 10 posto Brodsko-posavska županija.

-Zahvaljujem svima što su se javili na taj natječaj i čestitam na uspješno realiziranim projektima korištenja obnovljivih izvora energije. Brodsko-posavska županija ima dobru suradnju s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, rezultat takve suradnje je veći broj iskoristivih projekata na području naše županije-rekao je u prigodi potpisivanja ugovora s 20 korisnika brodskoposavski župan Danijel Marušić.

Ukupno je u tome segmentu na području brodsko-posavske županije planirano 100 projekata, u travnju ugovori su potpisani s 35, a sada s još 20 korisnika toga poticajnog projekta slijedom natječaja objavljenog u 2012.godini, Cilj projekta je da što više stanovnika županije konzumira ova sredstva, a dodatna korist je što će te radove na kućama i drugim objektima izvesti obrtnici s naše županije, kao doprinos očuvanju radnih mjesta i poboljšanju stanju u gospodarstvu. Odobrena sredstva se trebaju strogo namjenski iskoristiti, posebna će komisija obići sve prijavljene lokacije i na licu mjesta utvrditi stvarno stanje, opravdanost projekata i zatraženih sredstava za sufinanciranje.

Zadnje vijesti

Marsonija nadigrala pleterničku Slaviju 3:1

Pronađena Bašćanska ploča

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

FOTO GALERIJA

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

12. DAN AVANTURE - Ljepote južne Albanije u kojima je lako "nestati"

Najbolji turistički animator, Brođanin Juraj Kirchofer (25), i ove sezone oduševio brojne turiste

11. DAN AVANTURE - Do egzotičnih plaža tirkiznog Jonskoga mora - 'kozjim' putevima...

10. DAN AVANTURE - 'Olympus has fallen': osvojena povijesna planina bogova i glasovita 'Meteora'!