Potpisani ugovori o sufinanciranju javnih potreba u kulturi

Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda danas je održano potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga i ustanova koje su, temeljem ranije objavljenog javnog poziva, ostvarile pravo na sufinanciranje javnih potreba u kulturi. Tako će u 2018. godini Grad Slavonski Brod sufinancirati 41 program s ukupnim iznosom od 284.400,00 kuna.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.02.2018
Potpisani ugovori o sufinanciranju javnih potreba u kulturi


 Na ranije objavljeni javni poziv bila su prijavljena ukupno 63 programa od strane udruga, pojedinaca i ustanova s područja kulture, a Kulturno vijeće Grada Slavonskog Broda podržalo je one koji su ponudili kvalitetne programe s dugogodišnjom tradicijom održavanja i djelovanja na području grada te one koji će svojim djelovanjem doprinijeti kulturnoj sceni i daljnjem očuvanju tradicije.

Prilikom današnjeg potpisivanja ugovora zamjenik gradonačelnika je najavio i nove značajne projekte s područja kulture koji su planirani proračunom za ovu godinu. Prije svega to je „Kuća Tambure – Slavonska notna bajka“ ukupne procijenjene vrijednosti 27,4 milijuna kuna od čega je 23,3 milijuna kuna predviđeno iz sredstava EU kroz ITU mehanizam. Svrha ovog projekta je obnoviti sjeverni dio zapadnog kavalira Tvrđave kao brownfield područja u prostor „Kuće Tambure – Slavonska notna bajka“ površine 2.052,90 m2 i pretvoriti ga u centar posvećen tamburi kao novoj kulturno-turističkoj atrakciji.Projekt je u cijelosti spreman za provedbu te ima ishođene sve potrebne dozvole. 

Nadalje, tu su i projekti „Centar za kulturu Ivana Brlić Mažuranić“ te „Kulturni centar mladih Slavonski Brod“, svaki vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Glavni cilj oba ova projekta je jačanje kapaciteta ciljanih skupina u području sudioničkog upravljanja u kulturi, priprema i provedba kulturnih i umjetničkih programa , provedba radionica i proba za članove udruga te kreativnih, glazbenih i edukativnih radionica za građane.

Nositelj prvog projekta je Brodski harmonikaški orkestar „Bela pl. Panthy“, dok su partneri na projektu Grad Slavonski Brod, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić, Dječje kazalište „Ivana Brlić Mažuranić“, Satiričko kazalište mladih – Slavonski Brod, Vokalni sastav „Ad astra“, Športski plesni klub "Astra" i Hrvatsko pjevačko društvo Davor. Nositelj projekta Kulturni centar mladih je Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić, a partneri na projektu su Grad Slavonski Brod, Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić, Kino klub ˝Paluba 7˝, Udruga ˝Kameleon i Mreža˝, Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture - Udruga SB Film, Fotoklub Kadar SB i Event. Zajednica tehničke kulture Grada Sl. Broda.

Odobreni programi u kulturi za 2018.

Zadnje vijesti

VIDEO Rijeka Sava ozbiljno ugrožava mještane Pivara

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

Zbog visokog vodostaja zatvorena cesta uz Savu

SPORT

Važna pobjeda mlađih kadetkinja

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

NAJČITANIJE DANAS

'Koju posluku porati?'

U suterenu Milovićke osvanuli maršal Tito i Jovanka

FOTO GALERIJA

Započelo ukrašavanje grada za blagdan Uskrsa

Astra uspješna na Kupu Hrvatske

Krešo Blažević ponovno okupio brodsku rock scenu

Bošnjaković: Stanje u vezi vodostaja Save je redovno, ali u svakom trenutku moramo biti spremni

Na snazi je pripremno stanje, ali ni redovne mjere nisu daleko