Potpisan ugovor o izgradnji retencije Glogovica vrijednosti 33 milijuna kuna

U velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije danas je uprigođeno svečano potpisivanje ugovora o izgradnji retencije Glogovica. Svečanosti potpisivanja nazočili su ministar gospodarstva i održivog razvoja RH Tomislav Ćorić i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 10.01.2022


 Ugovor su su potpisali generalni direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković, predsjednik Uprave "Osijek koteksa" Zoran Škorić i direktor tvrtke JET SET Zlatko Zovak. Brodsko-posavska županija poučena ranijim iskustvima veliku pažnju pridaje obrani od poplava. Ovim potpisivanjem ugovora o izgradnji retencija Glogovica će zaštititi naselja općine Podcrkavlje od plavljenja kuća i materijalnih dobara.

Aktivnosti na izgradnji i uređenju retencije Glogovica traju gotovo 20 godina a sada su se stekli svi potrebni uvjeti da se taj vrlo vrijedan i važan projekt realizira u praksi. 

Ugovor je vrijedan 33 milijuna kuna, 80 posto sredstava se povlači iz fondova EU, ostalo će biti sredstva "Hrvatskih voda".

-Svjedočimo još jednom iskoraku obrane od poplave. Nadam se da ćemo u sljedećih 35 mjeseci dočekati kraj radova na ovom projektu-kazao je ministar Tomislav Ćorić.

Na potpori realizacije ovog iznimno važnog projekta zahvalio je župan Danijel Marušić, istaknuvši kako će se ostvarenjem ugovora i izgradnjom retencije zaštititi sela općine Podcrkavlje i grad Slavonski Brod od bujičnih voda i poplava. Zahvalio je Ministarstvu gospodarstva i na važnoj potpori i ugovoru vrijednom 30 milijuna kuna za sustav navodnjavanja Orubice  te pomoći Ministarstva za opstojanje  poslovanja "Đure Đakovića". 

Zadnje vijesti

263 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol!

Uhvaćen 18-godišnji počinitelj kaznenih djela teške krađe

FOTO GALERIJA

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu