Potkraj kolovoza svečana sjednica Predsjedništva, 1. rujna utrka za donacijska sredstva

U ovoj, 2018-oj godini Liga protiv raka Brodsko-posavske županije obilježava pola stoljeća(!) vrlo uspješnog rada i djelovanja na dobrobit zdravlja i zdravog življenja ljudi.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 29.06.2018
Potkraj kolovoza svečana sjednica Predsjedništva, 1. rujna utrka za donacijska sredstva
Tim povodom Liga protiv raka održati nekoliko popratnih programa i akcija kojima će za cilj biti ne samo propagiranje sustavne borbe protiv raka nego i, dakako, pomaganja zdravstvenim institucijama prikupljanjem donacija za nabavku medicinskih uređaja i pomagala kako bi se čovjekov život što više u zdravstvenom i svakom drugom pogledu ne samo produljio nego i kvalitetno upotpunio.

Sa svim tim u vezi v.d.predsjednika županijske Lige protiv raka dr.Davorin Đanić i tajnica Lige Jelena Demetrović upriličili su tiskovnu konferenciju.

-U suradnji sa Saucony školom trčanja organizirat ćemo 1.rujna utrke na 5 i 10 kilometara na Poloju, na utrci mogu sudjelovati i rekreativci, a posebno će biti organizirana i dječja utrka. Humanitarna utrka jedna je od aktivnosti a kroz startninu će se prikupljati donacijska sredstva, nakon utrka za sve sudionike i posjetitelje organizirat će se koncert vrlo popularne Mie Dimšić. Ova je godina osobito vrijedna za Ligu protiv raka jer obilježavamo 50 godina postojanja i brojnih aktivnosti kojima pozitivno utječemo na zdravlje naših sugrađana, osobito je vrijedno jer sve to radimo volonterski. U ovih 50 godina ostvarili smo velike rezultate, toga su svijesni svi naši sugrađani kojima smo na određeno način pomogli u poboljšanju njihova zdravlja. Želja nam je intenzivirati naše aktivnosti, posebno poradi zabrinjavajućih pokazatelja epidemiologije malignih oboljenja, gdje su naš grad Slavonski Brod i brodsko-posavska županija, nažalost, na prvom mjestu po broju oboljenja od karcinoma pluća-kazao je samo za Brodportal dr.Davorin Đanić.

Dodao je kako će se 29.kolovoza u Galeriji Ružić u brodskoj Tvrđavi uprigoditi svečana sjednica Predsjedništva županijske Lige protiv raka u povodu 50 godina djelovanja Lige , i tom prilikom zaslužnima dodijeliti više nego zaslužena priznanja i zahvale. 

Zadnje vijesti

ŽNK Viktorija i NK Marsonia zajedno će licencirati stadion za više lige

Zrinoslav peti, Luka sedmi na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u dvorani

Počela seljačka buna

NAJČITANIJE DANAS

Tradicionalna manifestacija

Četrnaesti Vinobus Radio Slavonije posjetio vinorodne krajeve brodskog Posavlja i Požeštine

FOTO GALERIJA

Premijer Plenković u Đuri Đakoviću: Imamo povjerenja u novu upravu

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a