Posavac u Ruščici odigrao 2:2 protiv Cibalije

Ove godine Nogometni klub Posavac iz Ruščice član Druge Županijske lige – centar obilježava 70. godina postojanja. Početak proslave počeo je s jučerašnjom prijateljskom utakmicom između domaćeg Posavca i vinkovačke Cibalije. Na tradicionalnom Memorijalnom turniru „Zvonko Mikočević“ kojeg klub uspješno organizira više od 20 godina, upravo Cibalia ima najviše naslova.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 17.10.2018
Posavac u Ruščici odigrao 2:2 protiv Cibalije
Nisu previše u upravi Posavca dvojili koji klub pozvati na obilježavanje 70. obljetnice budući Cibalia od svih 27 održanih Memorijalnih turnira „Zvonko Miloklčević“ ima najviše nastupa. Osim toga Vinkovčani su 10 puta osvojili naslov pobjednika na jednom od najstarijih nogometnih turnira u Hrvatskoj. Cibalia je danas trećeligaš koji se trenutno nalazi na 2. mjestu te se žele što prije vratiti barem u Drugu ligu.

Nogometaši Posavca u utakmici protiv Cibalije nastupili su pojačani za igrače koji jesu iz Ruščice, ali igraju za druge klubove. Tako su u dresu Posavca ponovno zaigrali: Zvonimir Olić, Pavo Gudelj, Stjepan Jandrlić, Filip Štefančić, Ivan Rašić, Stjepan Božić, Tomislav Samardžija, Gabrijel Milošević i Fran Marjanović. S obzirom da se ekipa iz Ruščice u prvenstvu Druge Županijske lige – centar nalazi na posljednjem mjestu s ovim igračima u sastavu to je jedna sasvim drugačija momčad koja je na kraju protiv Cibalije odigrala bez pobjednika 2;2.

Sve ono najzanimljivije u utakmici između domaćeg Posavca i Cibalije dogodilo se u 10.minuta prvog poluvremena. Naime, od 28. do 38. minute postignuta su sva 4 gola na ovom susretu. Goste iz Vinkovaca u vodstvo je u 28. minuti doveo Marko Kraljević, da bi samo minutu nakon toga domaći došli do poravnanja. Pavo Gudelj je sve dobro napravio, a Krešimir Liović je svladao Ivana Marijanovića za 1:1. Tu nogometaši Posavca nisu stali te im je poravnanje dalo puno samopouzdanja, a onda je u 35. minuti stiglo i vodstvo. Nakon dobre akcije sada je Krešimir Liović bio dodavač, dok je vodstvo sastavu iz Ruščice od 2:1 osigurao Dejan Dragičević. Slavlje domaćih trajalo je samo 3. minute budući je Frane Vitaić u 38. minuti uspješno realizirao kazneni udarac za konačnih 2:2. Naravno da su u Posavcu bili presretni s ovim rezultatom protiv bivšeg prvoligaša.

S utakmicom protiv Cibalije samo je počelo obilježavanje 70. obljetnice koje će se nastaviti u subotu, 20. listopada sa svečanom sjednicom, dok je završnica, dan kasnije u nedjelju s prvenstvenom utakmicom protiv Graničara iz Klakara.

Zadnje vijesti

Za kraj drugog kruga prvenstva remi protiv Španjolske

Kako Brođani komentiraju ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Slavonskom Brodu?

Kadetkinje Murse prekinule dominaciju Broda na Savi

FOTO GALERIJA

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a

Tradicija u službi razvoja turizma

FOTO - Više od 50 jahača na 4. Pokladnom jahanju u Velikoj i Maloj Kopanici