Posavac iz Kaniže jesensku polusezonu završio na dobrom 4. mjestu

U natjecanju skupine C Druge ŽNL natječe se 11 klubova, dok je naslov prvaka jeseni bez poraza pripao Šokadiji iz Šumeća.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.12.2020


 Slijedi ih s 3 boda manje Graničar iz Stupničkih Kuta, dok ASK iz Gornjih Andrijevaca na 3. mjestu zaostaje 4 boda za vodećem. To su 3 kluba koja će se ako se bude igralo u nastavku boriti za 1. mjesto, dok je na 4. poziciji Posavac iz Kaniže koji za prve 3 ekipe ima malo veći zaostatak pa im tako trećeplasirani ASK bježi 5 bodova.

U 10 odigranih utakmica nogometaši Posavca imaju 5 pobjeda, dvije neodlučene i 3 poraza. Ako su gostujući porazi od ekipa koje su ispred njih realni, a to su Šokadija u Šumeću i ASK u Gornjim Andrijevcima, onda svakako nije onaj u Grižićima od Vatrogasca pogotovo s visokih 9:1. Na domaćem terenu neodlučeno je bilo protiv drugoplasiranog Graničara iz Stupničkih Kuta i Gaja iz Zbjega. U Kaniži su svladani sastavi iz: Gromačnika, Jakačine i slavonskobrodska MV Croatia. Pobjede u gostima izborene su u Banovcima i Slavonskom Kobašu. Prema tome nogometaši Posavca u Kaniži su osvojili 11 bodova uz gol razliku 17:10, dok su s gostovanja donijeli 6 bodova, a gol razlika na strani im je 6:18.

Za Posavac kao i za sve klubove ovo je novo natjecanje, ali gotovo sa svim ekipama s kojima su ranije igrali u Trećoj ligi – centar. Dobar dio njih je iz njihove Općine Bebrina, dok su i na dvije vodeće pozicije klubovi iz njihovog susjedstva.

Ove jeseni za Posavac su na 10 utakmica nastupila 22 igrača među kojima sve nastupe imaju: Stjepan Bunt, Stanoja Stanković i Gabrijel Mitrović. Najbolji klupski strijelci po 5 postignutih golova su Kristijan Babaić i Matej Vuković koji je odigrao samo 3 utakmice nakon kojih se ozlijedio baš kao i standardni stoper Martin Dravec koji je igrao samo u 1. kolu. Također je cijelu jesen zbog ozljede propustio još jedan standardni igrač Gabriel Babaić tako da ukoliko oni budu spremni na proljeće bit će to sasvim drugačija momčad od ove koja je završila jesensku polusezonu.

Prema tome, najveći problem u Kaniži bio je taj što su igrali samo utakmice, dok treninga gotovo da i nije bilo. U nastavku prvenstva ako do njega dođe trener Damir Mikić prvenstveno želi imati treninge i dobar dio igrača na raspolaganju kada je riječ o utakmicama.

Tijekom ove godine u Kaniži su sredili novi pomoćni teren kojega do sada nisu imali, dok su krtice najveći problem na glavnom travnjaku. Pri klubu djeluje i Škola nogometa Kaniža koju vodi Zdravko Bobić i u kojoj imaju limače te mlađe i starije pionire. 

 

Zadnje vijesti

Nezakonito isplatili više milijuna kuna s računa trgovačkih društava i oštetili državni proračun

"Cilj nam je postati najmoderniji regionalni obrazovni centar na području Slavonije i Baranje"

Dubrovnik deblokiran nakon osmomjesečne opsade

FOTO GALERIJA

Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Osnovan Stručni savjet ogranka Hrvatskog generalskog zbora za Slavoniju i Baranju

Dovršena istočna tribina na novim terenima ŠRC „Klasije“

Vanesa Tot i Gabrijel Veočić najbolji sportaši Slavonskog Broda, ekipe odbojkaši Marsonije i košarkašice Broda na Savi

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima