Poruka mladomisnika: povjerujmo da Bog može i preko svakog od nas učiniti velika djela!

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći proslavljen je u ponedjeljak, 8. kolovoza u istoimenom Gospinom svetištu i župi u Slavonskom Brodu. Svih pet misnih slavlja predvodili su ovogodišnji mladomisnici Đakovačko-osječke nadbiskupije te se na svim misama posebno molilo za nova i postojeća duhovna zvanja.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.08.2022


Središnju hodočasnički misu predvodio je mladomisnik vlč. Antun Nikolić, koji je u toj župi obavljao svoj đakonski praktikum. Govoreći o pozivu i poslanja u prigodnoj homiliji mladomisnik Nikolić je naglasio kako nas Bog sve poziva na svetost te je na nama kako ćemo mu na taj poziv odgovoriti i hoćemo li se osloniti na njegovu pomoć.

Svetost je Božje djelo, a na nama je samo da mu se predamo. Povjerujmo da Bog može i preko svakog od nas učiniti velika djela. Zastanimo danas u šutnji pred likom Gospe Brze Pomoći, pitajmo Gospodina što želi da učinimo, povjerujmo da će nam po Marijinom zagovoru Duh Sveti progovoriti u glasu naše savjesti“, rekao je uz ostalo mladomisnik Nikolić.
 
U nastavku je i osobno posvjedočio o snazi molitve i o Marijinoj intervenciji u njegovoj svećeničkoj formaciji. "Ako neki među vama još nisu odabrali svoj životni poziv i poslanje, pitaju se što im je činiti, potičem ih da se snažno utječu Mariji, da nju zamole da ih zagovara kod nebeskog Oca, da ih On uputi na pravi put. Možda to neće biti direktno, ali će zasigurno biti barem u nekim znakovima ili što je još važnije u unutarnjoj sigurnosti u srcu da je onaj put koji odabiru ispravan put, put koji je po Božjoj volji. Zato, draga braćo i sestre, utecite se Mariji, zatražite od nje da vam isprosi tu milost Duha Svetoga da prepoznate svoj životni poziv i spremno ga prihvatite“, poručio je vlč. Antun. 
 
Jutarnja misna slavlja predvodili su mladomisnici vlč. Stjepan Krešo i  vlč. Florijan Zagoršćak, a poslijepodnevna vlč. Nikola Klemen i vlč. Bernard Prelčec.
 
 
Župnik vlč. Anđelko Cindori najavio je proslavu sljedećeg hodočansičkog dana Gospi Brze Pomoći, i to 8. rujna, na blagdan Male Gospe odnosno Marijin rođendan, a ujedno i središnje slavlje 65. obljetnice dolaska sestara uršulinki u Slavonski Brod,  koje su započele pobožnost Gospi Brze Pomoći. Toga dana će središnje  hodočasničko misno slavlje predvoditi mons. Želimir Puljić, nadbiskup Zadarske nadbiskupije i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara