Poraz vaterpolista Marsonije od Dubrovčana

Počela je nova sezona u jedinstvenoj vaterpolskoj Prvoj B ligi u kojoj po prvi puta u svojoj povijesti nastupaju vaterpolisti Marsonije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.02.2020
  Baš u 1. kolu na bazenima Vijuš gostovao je aktualni prvak ovog natjecanja Belleveu iz Dubrovnika koji je u ovoj ligi već 3. godine za redom najbolji. Svoju kvalitetu Gospari su pokazali i ovoga puta te su došli do uvjerljive pobjede s 24:10.       

Premda su se u Vaterpolskom klubu Marsoniji potajno nadali i ponekom kvalitetnom igraču kojeg bi zagrebačka Mladost poslala na posudbu to se nije dogodilo. Stoga su u klubu odlučili igrati sa svojim mladim igračima od kojih su najstariji Gabrijel Grubišić i Filip Tomić rođeni 1999.godine, dok je najmlađi 2005. godište. Velika većina Brođana su rođeni 2004. godine tako da je momčad trenera Zdravka Aladrovića jedna od najmlađih u ligi. Nakon 7. godina igranja Treće lige – istok, vaterpolisti Marsonije kao prvaci tog natjecanja ušli su u Prvu B ligu. Odmah na početku protivnik je bio pretežak zalogaj, dok dubrovački Bellevue nije imao većih problema doći do uvjerljive pobjede s 24:10. Za Brođane je i ovih 10 postignutih golova veliki uspjeh.

Početak novog natjecanja i jaki protivnik s druge strane razlogom su nešto slabijeg ulaska u utakmicu vaterpolista Marsonije. Stoga je nakon prve četvrtine bilo 7:1 za Bellevue koji je do kraja kontrolirao rezultat pa je tako na poluvremenu bilo 13:4. S obzirom da se znao pobjednik ovog susreta i prije same utakmice do kraja je bilo pitanje samo s kojom će razlikom Dubrovčani doći do pobjede. Razlika u kvaliteti bila je očita između ove dvije ekipe, dok se vidjelo to dugogodišnje iskustvo koje Gospari imaju u ovom natjecanju. Osim toga gosti su fizički jači i bolje plivaju što je jako važno za ovaj sport. Imao je Bellevue nekoliko izjednačenih strijelaca pa je tako Boris Ivaniš postigao 5, Mavro Farčić 4, pa Toni Paskojević, Miho Lončarić i kapetan Emilio Tulio svaki po 3 gola. Jako dobro je na gostujućem golu branio i Pavo Ljepopio. Kod Marsonije je Filip Kolesarić zabio 3, dok su po 2 gola dali: Josip Levak, Kristian Šimić i Alan Aladrović.

U 2. kolu vaterpolisti Marsonije su slobodni iz razloga što je u natjecanju.

Zadnje vijesti

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama