Poraz predkadetkinja ŽKK Brod od KSC Szekszard

Po prvi put Košarkaški klub Brod s djevojkama i dječacima uključio se u natjecanje međunarodne Panonske lige. U ovom natjecanju nastupaju klubovi iz južne Mađarske, istočne Hrvatske te sjeverne Srbije. Brođani su u 1. kolu s obje selekcije bili u Subotici, a sada su u 2. kolu ugostili mađarski Szekszard. Nisu igrali dječaci, već samo djevojčice i to predkadetkinje rođene 2005. godine i mlađe. Na kraju su gošće iz Mađarske pokazale više te su došle do pobjede sa 78:59.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 09.02.2019


Predkadetkinje Broda odlično su se držale u prve dvije četvrtine kada su bile ravnopravne. Tako je nakon prve četvrtine bilo 23:19 za Szekszard koji je na poluvremenu imao minimalnu prednost od 38:37. U završnici 3. perioda mlade Mađarice otišle su na najveću prednost od 10 koševa za 56:46 koju su do kraja utakmice udvostručile na konačnih 78:59. Gostujući trener Sandor Bari imao je veći izbor kvalitetnijih igračica što je presudilo pobjednika. U mađarskoj ekipi najbolji dojam ostavila je Piukovits s 24 koša dok je Bernath ubacila 12, a Labas 10 poena.

Kod predkadetkinja Broda daleko prvo ime s 32 koša bila je Nina Novak koja je i ovoga puta pokazala koliko je nadarena i talentirana. Uz nju je jedina s dvoznamenkastim brojem ubačaja i to 10 bila uvijek borbena Željka Sokolović.

U 3.kolu u sklopu Panonske lige predkadetkinje Broda u ožujku će ugostiti vršnjakinje iz Subotice, dok će na parket ovoga puta i predkadeti koji u 2. kolu nisu igrali budući mađarski Szekszard nema dječake budući su isključivo ženski klub.

Zadnje vijesti

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

45 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću