Poraz odbojkaša Marsonije u derbiju kola

U natjecanju Druge Hrvatske odbojkaške lige – istok za muškarce je mala razlika od prvog do šestog mjesta.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.12.2017
Poraz odbojkaša Marsonije u derbiju kola


 Među njima su i odbojkaši Marsonije koji su u 6. kolu doživjeli prvi domaći poraz u ovoj sezoni koji ih je malo udaljio od vrha ljestvice. Bolji od Brođana u dvorani Vijuš bio je Sokol iz Požege koji je slavio s 3:1 u derbiju kola budući su obje ekipe prije međusobnog susreta imale po 4 poraza i samo 1 poraz.

Tijekom ove sezone odbojkaši Marsonije pokazali su da mogu te da imaju kvalitetu. To se najbolje vidjelo u utakmici 1. kola u kojoj su na domaćem terenu s 3:2 bili bolji od aktualnog prvaka osječkog Željezničara. Također su dobro igrači trenera Garića odigrali i protiv Vukovara od kojeg su gubili s 2:1 u setovima, da bi u preostala 2 proigrali te dobili utakmicu s 3:2. Međutim, protiv odlične ekipe iz Požege odbojkaši Marsonije odigrali su slabo uz puno pogrešaka te jednostavno nisu bili pravi.

Za odbojkaše Sokola, pobjeda nad Marsonijom je treća koja je izborena na gostovanjima u ovoj sezoni te se oni nalaze na 2. mjestu s 2 boda manje od vodećeg Željezničara iz Osijeka. Obje ekipe imaju po 5 pobjeda i samo 1 poraz, dok razliku u bodovima čine pobjede i porazi izboreni s 3:2.

Dobro su odbojkaši Marsonije otvorili utakmicu sa Sokolom budući su s 25:19 dobili 1. set. U drugom se kao i u prvom igralo izjednačeno na obje strane s tim da je sada u završnica pripala gostima koji su taj set dobili s 25:21. Slično je bilo i u 3. setu u kojem su Požežani otišli na 22:17, ali se Brođani dižu i dolaze na 22:22. Međutim, tada staju, a Sokol radi 3 poena za redom i dobiva taj set s 25:22. Tako je Marsonia gubila s 2:1 u setovima te je morala dobiti četvrti kako bi ostala u meču. Dobro su krenuli igrači Garića povevši sa 4:1, da bi posljednje vodstvom u tom setu bilo 5:4. Nakon toga pa sve do kraja Sokol je imao stalno vodstvo koje je držao do konačnih 25:20 što je značilo ukupnu pobjedu s 3:1.

Priliku za popravnim odbojkaši Marsonije imat će ovog vikenda kada se u 7. kolu Druge lige – istok na gostovanju u Donjem Miholjcu sastaju s istoimenom domaćom ekipom koja je na posljednjem mjestu bez osvojenog boda.

Zadnje vijesti

Kvalitetna iskorištenost sredstava dovest će do ravnomjernog razvoja svih regija

Kazališna komedija "Crnogorac u krevetu" u Slavonskom Brodu

Vodocrpilište u Sikirevcima je u našoj županiji i nitko drugi njime ne može upravljati

SPORT

Veliki sportski događaj za osnovnoškolce

Osnovna škola „Đuro Pilar“ ugostila Linu višebojca

NAJČITANIJE DANAS

Najgledanija hit komedija u Hrvatskoj s rekordom gledanošću

Kazališna komedija "Crnogorac u krevetu" u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Najbolji županijski sportaši Tot, Novaković, KKK Olimpik i ŽOK Nova Gradiška

Jandroković: ovo je najjača HDZ-ova organizacija i vrijeme je da HDZ ponovno ima i gradonačelnika Slavonskog Broda!

HKUU “Trenk“ Nova Gradiška - kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Novi uspjesi natjecatelja Športskog plesnog kluba Top dance

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)