Poraz košarkašica Broda na Savi od Zadra

Košarkašice Broda na Savi u 12. kolu Prve lige koje je bilo prvo u nastavku sezone na domaćem su terenu sa 66:46 poražene od Zadra.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 14.01.2019


 Gošće su prije utakmice imale ulogu favorita budući se na ljestvici nalaze na 4. mjestu što su na kraju i opravdale s pobjedom. Međutim, ostaje dojam da su Zadranke ostale dužne prema domaćim gledateljima.

Potajno su se košarkašice Brod na Savi nadale da bi uz ostanak Mihaele Lazić i uz oporavljenu Ellu Đukić mogle protiv Zadra i nešto napraviti. Međutim, Brođanke su odigrale slabu utakmicu pogotovo u napadu, dok su spomenute Lazić i Đukić imale skroman učinak. Za dobiti ekipu poput Zadra obje moraju ići preko 20 poena, dok im se moraju priključiti i ostale igračice. Sve to je izostalo te je Brod na Savi poražen od Zadra sa 66:46 što je ujedno i najveća razlika na utakmici.

Gošće iz Zadra povele su s 5:0 i 7:2, da bi košem Edite Poljac u 3. minuti Brod na Savi došao do prvog i jedinog poravnanja na 7:7. Ubrzo Zadranke stvaraju razliku te prva četvrtina završava s 22:16, dok je do poluvremena bilo 41:26. Pokušavale su se domaće približiti, ali nije išlo. Tako je nakon trećeg perioda bilo 54:41, a do kraja su gošće otišle na konačnih i najvećih 66:46. U ekipi Zadra su po 19 koševa ubacile Ana Vrsaljko i Ivana Dujić, dok je Ana Mandić postigla 10 koševa.

Košarkašice Broda na Savi imale su problema u realizaciji te im je trica bila 2/26, dok im je ukupan šut bio 28%. Niti bacanja nisu bila na razini već samo 47 %, dok su Zadranke dominirale u skoku te u svim ostalim statističkim elementima. Najučinkovitija u domaćem sastavu s 11 koševa bila je Nika Kurdija, dok je Mihaela Lazić uz 10 poena imala 7 skokova i 6 dodavanja. Izdvojimo i Ellu Đukić na čijoj se igri primijeti stanka zbog ozljede, dok je ona postigla 9 koševa te imala 8 skokova.

Ovaj poraz ne mijenja izgled donjeg dijela tablice u kojem i dalje Brod na Savi i Podravac iz Virja imaju po dvije pobjede, a Požega i Osijek po jednu. Međusobni susreti između ovih klubova odlučivat će koja će 3 od ova 4 ispasti iz lige.

Zadnje vijesti

Pas ugrizao poštara

Zašto je vlak iskočio iz tračnica?

Popis punktova za cijepljenje do kraja tjedna

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske