Poraz kadeta VK Marsonije od Osijeka

Kadeti Vaterpolskog kluba Marsonije igrači rođeni 2005. godine i mlađi protiv Osijeka igrali su majstoricu za pobjednika skupine Slavonija.

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.07.2019
Poraz kadeta VK Marsonije od Osijeka


 Pobjednika tog susreta čeka dvoboj sa zagrebačkim ZPK za plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske među kadetima. Na kraju su Osječani bili bolji te su zasluženo s uvjerljivih 23:10 došli do pobjede i dvoboja sa Zagrepčanima.

Tijekom cijele sezone mladi Brođani i Osječani imaju svoje međusobne utakmice. Stoga se ove dvije uzrasne kategorije jako dobro poznaju te među njima nema nikakvih tajni. U cjelini kadeti Osijeka bili su bolji te su zasluženo zabilježili sigurnu pobjedu za plasman dalje s kojom su si stvorili izglede u mogući plasman za završnicu Prvenstva Hrvatske ukoliko budu bolji od zagrebačkog ZPK. 

Kadeti Marsonije dobro su ušli u utakmicu protiv vršnjaka iz Osijeka budući su imali početno vodstvo od 1:0, dok je nešto kasnije bilo i 4:2. Međutim, tu stali te je do kraja prve četvrtine gostujući sastav napravio seriju od 3:0 za vodstvo od 5:4. Očekivao se izjednačen susret i u nastavku utakmice, međutim, mladi Osječani su drugu četvrtinu dobili s 8:3 što im je donijelo prednost s 13:7. Ista razlika ostala je i uoči posljednje četvrtine kada je bilo 15:9, a onda su Brođani potpuno stali, dok su gosti serijom od 8:0 otišli na konačnih 23:10. Kod kadeta Osijeka svoj posao dobro su odradili vratari Mihael Radičević i Leon Hornjak. Najučinkovitiji s 5 golova bio je Vjekoslav Liović, dok su po 4 gola dali: Ivano Josić i Lovro Mažar.

U sastavu kadeta Marsonije jedini raspoložen bio je Luka Zeba koji je od ukupnih 10 golova cijele ekipe sam postigao 7. 

Kadeti Marsonije za plasman na završnicu Prvenstva Hrvatske morat će pričekati neku drugu generaciju, dok će dio ovih igrača ovoga ljeta igrati za drugu klupsku ekipu koja se natječe u Trećoj ligi - istok.

Zadnje vijesti

U srednjim školama 96 mjesta za jesenski upisni rok

Ništa od sanacije Rafinerije nafte Brod

Pevec najavio otvaranje novog trgovačkog centra u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu

Zaljubljeni jedno u drugo i u Slavonski Brod, održali australsko vjenčanje kraj Save

Slavonski Brod ima prvake Hrvatske u košarci i malom nogometu

U tijeku radovi zamjene toplovoda u naseljma Slavonija I II