Poraz juniora Košarkaškog kluba Brod od Vinkovaca

Jedan od derbija 9. kola košarkaške lige Slavonije i Baranje za juniore u kojoj nastupaju igrači rođeni 2001. godine i mlađi igrao se u dvorani Vijuš.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 13.02.2020
 Naime, juniora Broda ugostili su vodeće Vinkovce koji su kolo prije na istom mjestu poraženi od vršnjaka Slavonskog Broda 1946. Za razliku od tog susreta Vinkovčani su odigrali puno bolje, dok se to ne može reći za domaći Brod koji je s ovim porazom svoje izglede za prolaz bitno umanjio.

Derbi utakmica između juniora Broda i Vinkovaca opravdala je sva očekivanja. Bilo je dobrih akcija na obje strane, dok su bolju igru prikazali gosti. Došli su samouvjereno i to se vidjelo s obzirom da su uvijek imali odgovor kad god bi Brođani zaprijetili ili se rezultatski primaknuli. Osim toga Vinkovčani imaju 2 odlična igrača Filipa Vujevu i Patrika Cindrića za koje domaći nisu imali rješenja. Na kraju je pobjeda sa 74:62 pripala gostima s Bosuta koji su i dalje u igri za jedno od prva 2 mjesta i plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

Utakmicu su bolje otvorili juniori Vinkovaca koji su u završnici prve četvrtine imali 11 koševa viška za 15:4, da bi nakon toga juniori Broda proigrali. Prvo su do kraja prve dionice smanjili na 15:8, a onda su do poluvremena najviše zahvaljujući tricama Raspasovića došli na 29:29 koliko je bilo nakon prve dvije četvrtine. Činilo se da će juniori trenera Rimca u nastavku nastaviti s dobrom igrom, međutim, to se nije dogodilo. Vinkovčani su stalno bili u vodstvu te su malo po malo povećavali razliku koja je na kraju trećeg perioda iznosila najvećih 56:44. Ubrzo domaći zbog 5. osobne pogreške ostaju bez Fabijana Ereiza koji je do tada postigao 15 koševa, dok su skromna izdanja imali centri Branimir Stanković i Patrik Čukić. Nedostajali su njihovi koševi, a zasluga je to Patrika Cindrića koji je na njima odigrao odličnu obranu. U posljednjoj dionici juniori Vinkovaca sigurnom igrom držali su vodstvo do konačne pobjede u koju je Filip Vujeva ugradio 25, Patrik Cindrić 21, a Dominik Lučić 13 koševa.

Uz spomenutog Ereiza kod juniora Broda jedini prolaznu ocjenu zaslužuje Hrvoje Raspasovića koji je ubacio 29 poena.

Na ljestvici juniori Vinkovaca imaju 1 poraz, a po 2 Slavonski Brod 1946 i Vrijednosnice Osijek koje 2 puta moraju doći u dvoranu Vijuš. Također će Osječani ugostiti Vinkovčane, dok nas očekuje i gradski derbi između 2 Broda. U svakom slučaju bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije i koja će 2 kluba predstavljati regiju istok na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske.

Zadnje vijesti

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama