Poraz Broda na Savi od splitske KA Žane Lelas

Niti u svom 4. pokušaju u novoj sezoni Superlige košarkašice Broda na Savi nisu došle do pobjede.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 27.10.2021


 Objektivno Brođanke gledajući njihove protivnice u prva 4. kola nisu nikoga mogle dobiti. To pokazuju sva 4 vrlo uvjerljiva poraza, dok će djevojke trenera Dražena Rimarčuka svoju prigodu za ostankom u ligi tražiti protiv osječke Murse i Šibenika.

Nakon Plamen Požege, košarkašice Broda na Savi i od KA Žane Lelas doživjele su drugi domaći poraz u novoj sezoni Superlige. U sve dosadašnje 4 utakmice Brođanke su upisale očekivane i uvjerljive poraze od objektivno boljih i kvalitetnijih ekipa. Prvo u Zagrebu od Medveščaka sa 72:45, pa u dvorani Vijuš od Plamen Požege s 96:49 i u prošlom kolu na gostovanju od Splita s 86:62. Sada su u 4. kolu djevojke trenera Dražena Rimarčuka poražene s 91:48 od splitske KA Žane Lelas kojoj je to 3. pobjeda u nizu nakon početnog poraza s 2 razlike u Zagrebu od Trešnjevke.

Uz tanak igrački kadar trener Broda na Savi Dražen Rimarčuk ima i problema s Amerikankama. Naime, Devona Stell koja je u prosjeku imala preko 10 skokova po utakmici vratila se u Ameriku nakon što je i došla ozlijeđena te se nije uspjela oporaviti. Druga igračica iz SAD-a Lakyesha Stennis došla je također nespremna i daleko je od prave forme. Još je ozlijeđena Ana Ilakovac koja bi se od drugog dijela sezone trebala priključiti ekipi kao i još neke nove igračice.

Protiv splitske KA Žane Lelas košarkašice Broda na Savi držale su se u početnih 5. minuta nakon kojih je bilo 11:7 za gošće koje su nakon prve dionice imale 24:14. Već tada se vidjela razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe, dok su Splićanke u drugoj četvrtini nastavile povećavati svoju prednost do 47:28 koliko je bilo na poluvremenu. U nastavku su gošće igrale još bolje te je njihova prednost samo rasla i rasla do konačnih 91:48. U sastavu KA Žane Lelas istaknule su se dvije mlade igrače, Nika Lokica koja je 2003. i Petra Božan koja je 2006. godište. Obje su postigle po 18 koševa, dok je Lokica imala 12 asistencija, a Božan 10 skokova.

Uz Petru Božan i Niku Lokicu po 11 poena ubacile su Vivien Nejašmić i Lina Strilić, dok je Ana Miše imala 10 ubačaja i 10 skokova. Kod košarkašica Broda na Savi nova Amerikanka Lakyesha Stennis postigla je 15, Klara Rimarčuk 14, a Nika Kurdija 11 koševa.

Ovih dana košarkašice Broda na Savi dobit će novu Amerikanku koja će zamijeniti Devonu Stell. To je Shanice Johnson koja bi se početkom slijedećeg mjeseca trebala priključiti ekipi, dok pravo nastupa ima tek od siječnja slijedeće godine kada kreće drugi dio sezone. 

Zadnje vijesti

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja